Main Content

Zidane naznačil, čo aktuálne trápi jeho hráčov najviac

pondelok, 5. február 2018 12:22 | Autor: Timotej Gašper

Zinedine Zidane, Real Madrid
Zinedine Zidane, Real Madrid | zdroj: TASR

Real Madrid neprežíva práve najlepšiu sezónu a na kráľovský klub sa kritika sype z každej strany. Tréner a hráčska legenda, Zinedine Zidane, sa v nedávnom rozhovore vyjadril o tom, v čom kotví zlé obdobie obhajcu La Ligy aj Ligy majstrov.

Madridský veľkoklub bol v minulej sezóne nezastaviteľnou mašinou a na konci ročníka sa "Merengues" tešili zo zisku ligového titulu aj z triumfu v Lige majstrov. Počas aktuálnej sezóny to však už ani z polovice nie je tak silný Real, na aký bolo zvyknuté. Nedarí sa ani Cristianovi Ronaldovi, ktorý je častokrát registrovaný ako jediný faktor úspechu "Lob Blancos".

"Častokrát vás položí viac mentálna, než fyzická stránka. Najviac trpíme po mentálnej stránke, nie tej fyzickej", začal o zlom období Zinedine Zidane. Real v lige stráca na Barcelonu už 19 bodov a v Lige majstrov ich čaká PSG, čiže pozornosť sa tak obrátila na počínanie v Copa del Rey. V národnom pohári však Real prekvapivo podľahol na domácej pôde malému Leganés a svoju pohárovú púť ukončil oveľa skôr, ako by kto čakal.

Zidane má pred sebou náročné obdobie, ktoré možno rozhodne aj o jeho budúcnosti v pozícií trénera Realu Madrid. "Som pod tlakom a drobnohľadom každý deň, no nevnímam to a sústredím sa na svoju prácu a víziu. Budem naďalej tvrdo pracovať s mojimi hráčmi."

Podľa trénera je tak káder Realu fyzicky pripravený, no je otázne, ako dokážu za necelých 10 dní zlepšiť mentalitu tímu, pretože už 14.februára príde na Santiago Bernabeu silný a odhodlaný Paríž.