Main Content

Arsene Wenger o finančnej sile najbohatších klubov: Ničí to futbal

nedeľa, 4. február 2018 10:54 | Autor: Jakub Vaverka

Arséne Wenger
Arséne Wenger | zdroj: TASR

V posledných rokoch sa vo veľkom zvýšil objem peňazí vo futbale. Francúzskemu trénerovi Arsenalu Londýn Arseneovi Wengerovi sa situácia nepáči a prezentuje svoj názor. 

Tréner Arsenalu Arsene Wenger si myslí, že finančné rozdiely medzi klubmi vo Francúzsku, Anglicku, Nemecku či Španielsku spôsobujú, že ligám následne chýba nepredvídateľnosť. Jeho slová priniesla televízia BBC.

„Nepredvídateľnosť sa značne znížila. Keď sa pozriete na päť veľkých líg v Európe, už v decembri sa dá určiť, kto bude majstrom. To je niečo, čo pre futbal, ako taký, nie je dobré,“ zamyslel sa kormidelník londýnskych Kanonierov.

„Obrovská finančná sila niektorých klubov doslova zničila futbal,“ zakončil skúsený francúzsky lodivod, o ktorého budúcnosti na lavičke Arsenalu sa diskutuje prakticky každý rok. Aj po dvoch dekádach ale ostáva manažérom The Gunners.

Pri pohľade na tabuľky najsledovanejších líg treba uznať, že Arsene Wenger má pravdu. Nemecku vládne Bayern, Španielsku Barcelona a Anglicku Manchester City. Zápasy líg sú naďalej veľmi napínavé, ale fanúšikov vždy aj tak bude zaujímať, kto sa stane šampiónom.