Main Content

Dúbravka o tom, čo sa dialo pred prestupom do Newcastlu: Nemohol som v noci spať ...

piatok, 2. február 2018 10:32 | Autor: Jakub Vaverka

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Slovenský brankár Martin Dúbravka v posledný deň prestupového obdobia skompletizoval svoj odchod zo Sparty Praha do Newcastlu United. Rodený Žilinčan prehovoril pre oficiálnu klubovú televíziu. 

29-ročný slovenský reprezentant Martin Dúbravka odišiel zo Sparty Praha do Newcastlu na hosťovanie do konca sezóny, pričom dohoda medzi klubmi obsahuje opciu, na základe ktorej môžu Straky nášho brankára v lete získať natrvalo za štyri milióny libier.

Kouč NUFC Rafael Benitez sa snažil nového gólmana získať už od letného prestupového okna, pričom Dúbravka bol s čierno-bielymi spájaný od decembra. „Hovoril s mojím agentom počas posledných dní niekoľkokrát a ubezpečoval ma, že sa všetko môže udiať v najbližších hodinách,“ začal „Heco“ pre NUFC TV.

Dúbravka prezradil ďalšie detaily svojho prestupu. „Nemohol som v noci spať, nevedel som, čo sa stane. Niekto mi povedal, že ráno by ma mohol čakať skorý let. Veci sa rýchlo menili, čakal som na telefóne. Bol to hektický deň.“

„Cítim nadšenie. Možno až po pár dňoch si uvedomím, aká veľká je táto príležitosť. Nielen pre mňa, ale aj pre moju rodinu. Som zvedavý, ako sa mi bude dariť,“ neskrýval spokojnosť bývalý brankár MŠK Žilina.

Dúbravka bude bojovať o miesto v zostave Newcastlu United s Karlom Darlowom a Robom Elliotom. Objavili sa ale informácie, že španielsky kouč Rafael Benitez ráta so Slovákom na post brankárskej jednotky.