Main Content

Žilina s novou posilou do útoku. Prichádza perspektívny reprezentant z Nitry

piatok, 2. február 2018 08:08 | Autor: TASR

Filip Balaj
Filip Balaj | zdroj: TASR

Žilina 1. februára (TASR) - Novou posilou futbalistov MŠK Žilina sa stal 20-ročný útočník Filip Balaj.

Prestup mládežníckeho reprezentanta Slovenska z FC Nitra potvrdil fortunaligista na svojej oficiálnej stránke. Kontrakt znie do 30. júna 2021.

"Som šťastný, že sa podarilo prestup zrealizovať. Je to pre mňa veľká výzva, no určite sa na nových spoluhráčov, trénerov a celkovo prostredie teším. Budem sa snažiť podávať čo najlepšie výkony, pomôcť mužstvu k vytúženým cieľom. Chcem s tímom zabojovať znova o majstrovský titul," uviedol po podpise zmluvy Balaj, ktorý je so Žilinčanmi už od minulého týždňa na sústredení v SAE.

Balaj vlani vystrieľal Nitre dvadsiatimi presnými zásahmi postup medzi elitu. V aktuálnej sezóne nastúpil vo všetkých 19 zápasoch a s bilanciou šesť gólov a dve asistencie bol najlepším strelcom nováčika súťaže. "Nečakal som, že sa to bude tak naťahovať. Som veľmi rád, že sa to konečne ukončilo a medzi klubmi došlo k dohode," dodal 192 cm vysoký zakončovateľ, ktorý Žilinu uprednostnil pred ostatnými ponukami.

"Filip figuroval v našich plánoch už dlhodobejšie. Má výškový i gólový potenciál, nielen pri hernom systéme na dvoch útočníkov by mohol byť tou správnou investíciou. Rátame s tým, že to nebude hneď, no veríme, že sa čím skôr začlení do procesu. Vieme, na ktorých nedostatkoch s ním musíme popracovať. Veríme, že Filip u nás potvrdí svoju kvalitu," vyhlásil športový manažér MŠK Karol Belaník.