Main Content

Klopp proti BT Sport: Ovplyvnila televízia zápas FA Cupu?

štvrtok, 1. február 2018 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Liverpool cez víkend prehral domáci zápas FA Cupu s West Bromwichom 2:3 a zo súťaže vypadol. Tréner Červených Jurgen Klopp nebol spokojný s dĺžkou nadstaveného času.

Liverpool šokoval svojich fanúšikov, keď nezvládol domáce stretnutie najstaršej trofeje na svete. The Baggies sa výborne pripravili a zaslúžene postúpili po triumfe 3:2. Jurgen Klopp soptil predovšetkým na nedostatok nadstaveného času, ktorý sa mu málil.

Počas zápasu totiž bola viackrát použitá videotechnika VAR a dlhší časový okamih sa nehralo. „Z toho, čo viem, tak nadstavený čas prvého polčasu mal byť okolo desať minút. Trval ale iba štyri minúty. Počul som, že televízia nechcela, aby to bolo dlhšie ako 4 minúty,“ priniesol Nemcove slová denník ​the Telegraph.

„Samozrejme, že toto nie je možné, nemôžete skrátiť zápas, pretože vo vysielaní má ísť niečo iné. Neviem, čo malo ísť po tom, možno správy alebo čo. Keď sa preruší hra na desať minút, musíte ich dohrať, nemôžete si povedať, že to trvá príliš dlho,“ hneval sa Klopp.

„Ak má byť nadstavenie desať minút, tak nech je. Nestáva sa to často, ale keď sa to stane, každý chce vidieť plný čas zápasu. Nikto neprišiel na štadión preto, aby čakal, ako niekto iný urobí rozhodnutie. Videotechnika skúma okamih z viacerých uhlov,“ zakončil kormidelník LFC.

K celej situácii sa vyjadril aj riaditeľ BT Sport Sean Hughes, ktorý poskytol svoj pohľad na vec. „Režíroval som zápas a kategoricky odmietam, že by som nejakým spôsobom skúšal ovplyvniť hlavných rozhodcov a počet nadstavených minút. Nielen pre to, že by to bolo neprofesionálne, ale aj preto, že by to vrcholne nevhodné.“