Main Content

PL FOCUS 19: PORAZIŤ LIVERPOOL? TO JE AKO ZASTAVIŤ FORMULU 1!

utorok, 23. január 2018 16:24 | Autor: Martin Gregor

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: © TASR

Na Liberty Stadium sa zrodilo jedno z najväčších prekvapení ročníka v súlade s názormi, že v tejto lige môže naozaj každý poraziť každého. Skvelé. Citizens prehrali v minulom kole na Anfield a The Reds v tomto vo Walese.

 

Ale neboli to zachraňujúce sa labute na poslednom mieste tabuľky, ale odvážni gladiátori, ktorých k famóznym výkonom prebudil Carlos Carvalhal, ktorý po zápase trefne skonštatoval: „Poraziť Liverpool? To je ako zastaviť Formulu 1!“ Klopp prehral so Swansea už tretí ligový duel a šokujúco uťal víťaznú sériu v pondelkovej dohrávke, ktorá mala byť tutovkou kola…

Čiernym momentom ostane dvojitá zlomenina nohy McCarthyho, ale fanúšikov Evertonu určite potešil v zostave Theo Walcott. Ak by sa im s Rooneym podarilo nadviazať na úspešnú spoluprácu z anglickej reprezentácie, Big Sam bude vysmiaty.

Určite najväčšou prestupovou ságou ostane výmena na trase Old Trafford – Emirates a rekordný odchod Coutinha z Anfield na Camp Nou. To ale ešte nie je koniec. Agenti a sponzori sú pripravení na ďalšie zaujímavé rošády, takže do 1 .februára musíme byť všetci v strehu! Paradoxne, manažéri volajú po zrušení januárového prestupového okna, ale pretlak peňazí v Premier League z roka na rok robí tento chladný mesiac poriadne horúcim.

Po víkendovej ligovej prestávke nás čaká vložené kolo a hneď niekoľko atraktívnych duelov. Swansea si po Liverpoole trúfa aj na Arsenal, ale my vás posledný deň mesiaca pozývame do Wembley, kde sa odohrá veľký zápas týždňa, v ktorom Tottenham vyzve United!

Doprajte si kvalitu a sledujte naše priame prenosy 30. aj 31.januára. Veď lákadlom okrem zápasov samých je aj otázka, aké prekvapenia a aké prestupy nás dovtedy ešte čakajú…

ZÁKROKY 24. KOLA

Newcastle síce inkasoval v Manchestri trikrát, no nebyť zákrokov Karla Darlowa, mohla byť výhra City ešte vyššia. K trom bodom Arsenalu prispel aj Petr Čech, k bodu Bournemouthu s West Hamom zas Asmir Begovič. Od prehry rozdielom triedy so Stoke uchránil Huddersfield skvelým reflexom Jonas Lossl a Wilfredo Caballero zas Pepovi Guardiolovi potvrdil, že v prípade potreby je pripravený zaskočiť za Thibauta Courtoisa.

GÓLY 24. KOLA

Aj v 24. kole dopriali hráči svojim priaznivcom niekoľko výstavných kúskov. Na konci nádhernej akcie Arsenalu bol Alexandre Lacazette, pätičkovú parádu so zakončením Williana ponúkla Chelsea, ďalšiu svoju lahôdku predviedol Anthony Martial, ako ťažké je odstaviť ho od lopty dokázal Riyad Mahrez, zakončením chrbtom k bráne sa blysol Luka Milivojevič z Crystal Palace a chladnú hlavu a veľký prehľad ukázal Eden Hazard.

MOMENT 24. KOLA: KONIEC NEPORAZITEĽNOSŤ LIVERPOOLU

Minulý týždeň sme ospevovali fantastické ofenzívne predstavenie Liverpoolu, tentokrát sme síce The Reds opäť zaradili do momentu kola, no úplne z opačných dôvodov. Pondelňajšia dohrávka mala jasného favorita, no Kloppovci papierové predpoklady doslova roztrhali na franforce.

Mrzieť ich to môže dvojnásobne – nielen že prehrali na ihrisku posledného tímu tabuľky a nevyužili zaváhanie Tottenhamu na zvýšenie svojho náskoku v tabuľke, ale touto porážkou zároveň ukončili svoju 18 zápasov trvajúcu sériu bez prehry vo všetkých súťažiach.

HRÁČ 24. KOLA: SERGIO AGÜERO (MANCITY)

Po minulom kole sme toho najlepšieho hľadali veľmi dlho a hráči Premier League nám chceli túto úlohu sťažiť aj tentoraz. Pri prídele Chelsea Brightonu excelovala trojica Willian (gól + asistencia), Hazard (2+1) a Moses (1+1), výborným výkonom prispel k šokujúcej prehre Liverpoolu vo Swansea obranca Alfie Mawson, ktorý nielen gólom v sieti svojho tímu zabránil, ale ten rozhodujúci sám dal a hecol sa aj Nacho Monreal z Arsenalu, ktorý si pri výhre nad Crystal Palace pripísal gól a dve asistencie.

Nad všetkých tentokrát ale predsa o niečo vyčnieval Sergio Agüero, ktorý sa hetrikom postaral o víťazstvo Manchestru City nad Newcastlom v pomere 3:1.

SUMÁR 24. KOLA