Main Content

OFICIÁLNE: Slovan získal hráča Čiernej Hory so skúsenosťami z Holandska a Španielska

utorok, 23. január 2018 07:59 | Autor: TASR

Boris Cmiljanič
Boris Cmiljanič | zdroj: skslovan.com

Bratislava 22. januára (TASR) - ŠK Slovan Bratislava podpísal kontrakt na 4,5 roka s futbalovým útočníkom Borisom Cmiljaničom, ktorý sa pripojil k tímu fortunaligistu na sústredení v tureckom Beleku.

Dvadsaťjedenročný Čiernohorec už od dorasteneckého veku pôsobí v zahraničí, keď si ho vyhliadol holandský klub PSV Eindhoven. Po pôsobení v mládežníckych výberoch PSV zamieril do Španielska, naposledy tam hral za UD Levante.

"Boris je mladý 21-ročný futbalista, ktorý sa rozvíjal v prestížnej akadémii PSV Eindhoven. Zároveň reprezentoval Čiernu Horu v mládežníckych kategóriách. Od septembra sa v našom klube zotavoval po zranení kolena a individuálne trénoval. Dali sme mu šancu, pričom jeho rekonvalescencia postupuje podľa plánu a bez komplikácií. Boris je typický hrotový útočník, je dobre fyzicky stavaný a využíva svoje rýchlostné a technické predpoklady. Hráča takejto typológie sme do kádra hľadali. Podpísali sme s ním zmluvu na 4,5 roka a už sa pripravuje s naším tímom v Turecku. Borisa v Slovane vítam a verím, že sa mu u nás bude dariť," povedal pre web "belasých" viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.