Main Content

Wozniacka vyprevadila Rybárikovú z Australian Open kanárom:"Bola nevyspytateľná"

nedeľa, 21. január 2018 09:46 | Autor: TASR

Magdaléna Rybáriková
Magdaléna Rybáriková | zdroj: TASR

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Ako nasadená devätnástka podľahla dvojke "pavúka" Dánke Caroline Wozniackej za 64 minút hladko 3:6, 0:6. Napriek prehre si u "protinožcov" výrazne vylepšila osobné maximum, až do tohtoročného Australian Open nikdy neprešla cez 2. kolo.

Slovenskej jednotke vyšiel úvod zápasu, v treťom geme po sérii winnerov prelomila podanie Wozniackej a ujala sa vedenia 2:1. Dánka však v ďalších minútach pridala na agresivite, získala štyri gemy v rade a prvý set sa stal jej korisťou. Wozniacka bola trpezlivejšia v dlhších výmenách, dokázala vyšachovať svoju súperku a pripísala si na konto viacero víťazných forhendových longlajnov. V druhom dejstve trikrát prelomila podanie Rybárikovej a uštedrila jej "kanára". Vo štvrťfinále nastúpi proti Španielke Carle Suarezovej Navarrovej.

Wozniacka bola po suverénnom postupe medzi elitnú osmičku spokojná. "Rybáriková je veľmi náročná a nevyspytateľná súperka. V úvode zápasu hrala veľmi dobre. Potom som zmenila nejaké veci a karta sa začala obracať. Začala som hrať agresívnejšie a diktovať tempo výmen, čo bol kľúč k úspechu. Proti Suarezovej Navarrovej to bude veľmi ťažké. Je to hráčka, ktorá nedaruje zadarmo ani jedinú loptičku," uviedla v prvom pozápasovom interview

Rybáriková, vlaňajšia semifinalistka Wimbledonu, si z Melbourne odnáša prémiu 240.500 austrálskych dolárov pred zdanením a 240 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho onlajn vydaní figuruje na 19. mieste - najvyššie v kariére. Rybáriková mala na Australian Open po prvých piatich štartoch skóre 0:5, potom tri razy postúpila do 2. kola. Vlani na turnaji neštartovala pre zdravotné problémy. V rámci podujatí veľkej štvorky postúpila do osemfinále singla po druhý raz. Australian Open 2018 bol pre 29-ročnú piešťanskú rodáčku 38. grandslamovým turnajom.