Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (30.7.2011) + VIDEO

sobota, 30. júl 2011 19:23 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (30.7.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (30.7.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Inter nechce predať svoje hviezdy

Futbalové periodiká neustále špekulujú o odchode Wesleyho Sneijdera z Interu Miláno. V posledných dňoch sa k tomu pridali aj špekulácie o odchode ďalšej ikony klubu kanoniera Samuela Eto’a. Podľa trénera Nerazurri Gasperiniho však klub nemá v pláne uvoľniť ani jednu zo svojich najväčších hviezd. Zdá sa, že tieto tvrdenia sa zakladajú na pravde, keďže riaditeľ Manchestru United David Gill v piatok priznal, že rokovanie o uvoľnení Sneijdera z Interu zamrzlo na mŕtvom bode a Red Devils prakticky vzdali boj o jeho získanie.

Manchester United má peňazí dosť


Napriek tomu, že Manchester United utratil počas tohto prestupového obdobia už viac ako 50 miliónov libier (čo je najviac od roku 2007), klub nemá údajne žiadne finančné problémy. „Máme najväčšie obraty v histórií klubu” vyhlásil presvedčivo riaditeľ Red Devils David Gill. United minuli počas uplynulých týždňov 20 miliónov eur za brankára Davida de Gea z Atlética Madrid, 19 miliónov eur za obrancu Phila Jonesa z Blackburnu a 18 miliónov eur za ofenzívneho záložníka Aston Villy Ashleyho Younga. Okrem toho sú Red Devils v prípade záujmu Interu ochotní vykúpiť najväčšiu hviezdu Nerazurri Wesleyho Sneijdera za sumu vo výške okolo 35 miliónov libier.

Citizens sa chcú ešte posilniť


Tréner Manchestru City Roberto Mancini vyhlásil, že káder potrebuje počas leta ešte doplniť o dvoch kvalitných hráčov na post záložníka a kridelníka. Zdá sa, že peňaženka klubu “šejkov” je ešte dostatočne plná a to napriek tomu, že len pred pár dňami utratili za prestup Sergia Aguera z Atlética Madrid  35 miliónov libier.

Atlético Madrid hľadá náhradu za Aguera


Atlético Madrid, ktoré si predajom Sergia Aguera do Manchestru City výrazne finančne prilepšilo hľadá hráčov, ktorí by mali zaceliť dieru po tomto obávanom kanonierovi. Klub z hlavného mesta Španielska sa usiluje získať útočníka Daniela Osvalda z Espanyolu a záložníka Diega z Wolfsburgu. Cena Osvalda je približne 10 miliónov eur a Diega približne 12 miliónov eur. 

Pastore do PSG na 95%


Paris Saint-Germain sa môže tešiť na krásnu sezónu. Aspoň tak to vyzerá pár dní pred štartom nového ročníka Ligue 1. Francúzsky klub z hlavného mesta sa po príchode bohatého investora v podobe Qatar Sports Investments poriadne posilnil a zdá sa, že najväčší letný príchod sa zrealizuje už v najbližších dňoch. Do Paríža má totiž namierene Javier Pastore z Palerma za neuveriteľných 43 miliónov eur. Túto informáciu prezradil prezident Palerma Marizi Zemparini v rozhovore pre Radio Radio.