Main Content

PL FOCUS 18: NAJLEPŠÍ ZÁPAS SEZÓNY?

streda, 17. január 2018 14:43 | Autor: Sport7 sk

Sadio Mane
Sadio Mane | zdroj: TASR

Pre Liverpool určite. Magický Anfield už ponúkol veľa nezabudnuteľných duelov, ale ten ostatný nadchol každého fanúšika futbalu a bude sa o ňom ešte veľa hovoriť.

Sedemgólový thriller predčil očakávania a okrem dramatického priebehu až do posledných sekúnd, nech ste fandili The Reds alebo Sky Blues, musel zabávať všetkých, ktorí sme si želali, aby sa hralo a hralo ďalej.

O prvej prehre Citizens sa toho napísalo už veľa. Z pohľadu histórie ostáva rekord neprekonaný a možno aj nedosiahnuteľný. The Invincibles 2003/2004  a legendárny tím Arsenalu je naďalej méta, ktorej latku nastavil Wenger tak vysoko, že mu asi ostane naveky.

Z pohľadu budúcnosti a najmä rozbehnutej sezóny je iba dobré, že liga dostala trochu „vzrúša“. O lídrovi a jasnom kandidátovi na titul nepochybujeme, náskok Guardiolovcov je stále komfortný a zaslúžený. Prvá prehra ich ale môže správne vyhecovať a nakopnúť k ďalším víťazstvám.

Pravdou ale je, že aj bez Coutinha a Van Dijka sa Manchester City dal poraziť. Klopp vyhecoval mančaft v štýle „heavy metal“. To mu sedí, to vie a zaslúži si klobúk dole.

V Londýne ako na pohrebe. Conte hľadá hocikoho, kto konečne strelí aspoň gól a Wenger niekoho, kto by to s ním ešte vydržal. Paul Lambert prevzal opraty Stoke City a verí, že hrnčiarov udrží medzi elitou. No a všetci sledujeme Transfer News a tipujeme, či si z nás robia agenti srandu a čo všetko je a nie je pravda.

Účastníkom Zápasu týždňa bude asi najväčšie prekvapenie ligy. Dokáže opäť šokovať favorita? Duel Burnley – Manchester United uvidíte v sobotu od 16:00 na obrazovkách DIGI Sport 1.

ZÁKROKY 23. KOLA

Svoje brankárske umenie opäť predviedol gólman Manchestru United David de Gea, zahanbiť sa však rozhodne nenechali ani Wayne Hennessey z Crystal Palace, Lukasz Fabianski zo Swansea a Heurelho Gomes z Watfordu. Kvality vo vzájomnom súboji potvrdili aj Thibaut Courtois z Chelsea a Kasper Schmeichel z Leicesteru.

GÓLY 23. KOLA

Pri 31 góloch v 10 zápasoch bolo opäť z čoho vyberať. K ofenzívnej úderke Liverpoolu Firminovi, Manému a Salahovi sa krásnymi zásahmi pripojili aj Joe Lolley z Huddersfieldu, Christian Eriksen z Tottenhamu a Anthony Martial z Manchestru United.

MOMENT 23. KOLA: KONIEC NEPORAZITEĽNOSŤ MANCITY

Každá séria sa raz končí a po tomto víkende to platí aj o tej, ktorú si držal Manchester City. Zverenci Pepa Guardiolu neprehrali ani v jednom z predchádzajúcich 22 zápasov Premier League, no v 23. kole cestovali na trávnik Liverpoolu, kde sa im dlhodobo nedarí. Navyše, aj domáci ťahali pred duelom šnúru 13 duelov bez porážky.

Fantastický zápas nakoniec priniesol sedem gólov a prehru ManCity. Pre španielskeho manažéra to bola už jeho piata porážka v súboji s Jürgenom Kloppom, čím sa okrem tohto Nemca nemôže pochváliť žiaden iný tréner.

HRÁČ 23. KOLA: MARKO ARNAUTOVIČ (WHU)

Vybrať hráča kola bolo tentoraz mimoriadne náročné. Kanonierske schopnosti znova potvrdil Harry Kane, ktorý napol sieť Evertonu hneď dvakrát, rovnako ako stredopoliar Southamptonu James Ward-Prowse proti Watfordu, či ďalší kladivár Manuel Lanzini.

Uvažovali sme aj nad dvojicou z opačného konca ihriska, ktorej úlohou nie je góly dávať, ale im zabraňovať. Thibaut Courtois z Chelsea a Kasper Schmeichel z Leicesteru totiž viacerými svojimi zákrokmi prispeli k bezgólovej deľbe bodov v ich vzájomnom zápase.

Nakoniec sme sa ale rozhodli pre Marka Arnautoviča, ktorý predviedol svoju aktuálnu výbornú formu aj proti Huddersfieldu. Gólom a dvoma asistenciami sa podieľal na troch zásahoch svojho tímu, čo sa mu v Premier League v jednom zápase podarilo po prvý raz.

SUMÁR 23. KOLA