Main Content

Tevez šokoval Číňanov, ktorých “okradol” o 40 miliónov dolárov: Bol som tam len na dovolenke!

streda, 17. január 2018 14:29 | Autor: Martin Gregor

Carlos Tévez
Carlos Tévez | zdroj: TASR

Carlos Tevez patrí medzi kontroverzných futbalistov. Svoju povesť si nevylepšil ani prestupom do Číny. Ako sa ukázalo, obvinenia, že tam ide len kvôli peniazom, boli oprávnené.

Futbalisti z Európy, Južnej Ameriky či Afriky odchádzajú do Číny iba kvôli peniazom. Je to pochopiteľné, keďže miestne kluby ponúkajú rozprávkové zmluvy, no úroveň ligy nespĺňa patričné kritéria.

O jeden z doteraz najšokujúcejších prestupov sa postaral Argentínčan Carlos Tevez. Bývalá hviezda argentínskej reprezentácie, oboch manchesterských klubov či Juventusu Turín, prestúpil do klubu Shanghai Shenhua z Bocy Juniors, svojho vôbec prvého klubu v kariére, čím si pohneval nejedného fanúšika tohto slávneho argentínskeho mužstva. Plat vo výške 40 miliónov dolárov za sezónu bol však pre Tevéza dostatočne dobrý dôvod, aby opustil milovaný klub a zamieril do Ázie.

Ako sa teraz ukázalo, naozaj išlo len o to, aby si zveľadil stav na účte. Tevez v čínskej superlige strávil len sezónu, ktorú bez váhania označil za “sedemmesačné prázdniny”.

Za klub zo Šanghaja počas tohto obdobia odohral len 20 zápasov, v ktorých skóroval len štyrikrát (!!!). Pri plate 40 miliónov dolárov za sezónu ide o neuveriteľné plytvanie peňazí.

Samotný Tevéz si z tohto zážitku v Číne neváha robiť srandu. ,,Bol som na sedemmesačnej dovolenke,” povedal bez okolkov v rozhovore pre TyC Sports. ,,Je v poriadku, že ma tréner a prezident Šanghaju kritizovali. Ani sám neviem, čo som tam vlastne robil...”

32-ročný útočník je momentálne opäť hráčom Bocy Juniors a dúfa, že mu fanúšikovia jeho odchod do Číny čoskoro odpustia. ,,Viem, že sú tu ľudia, ktorí sú na mňa nahnevaní za to, že som odišiel. Je to normálne. Teraz ma uvidia opäť vo farbách Bocy a budú určite nadšení,” dodal.