Main Content

ESPN: Ronaldo sa rozhodol odísť z Realu Madrid

streda, 17. január 2018 11:30 | Autor: Martin Gregor

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Prestupové špekulácie týkajúce sa Cristiana Ronalda sa objavujú počas každého prestupového obdobia. Tentokrát sa im však prikladá väčší význam, než tomu bolo v minulosti.

,,Cristiano Ronaldo je unavený z prezidenta Realu Madrid Florentina Pereza v súvislosti s rokovaniami  o novej zmluve a chce odísť z Bernabeu,” cituje svoj zdroj z blízkosti hráča portál ESPN.com.

Ronaldo má s Realom platný kontrakt až do leta roku 2021, no žiada prehodnotenie toho súčasného, nakoľko Lionel Messi a Neymar, ktorí sú jeho najväčšími konkurentmi v boji o pomyslený trón najlepšieho hráča planéty, dostali v priebehu posledných mesiacov v Barcelone resp. Paríži St. Germain výrazne lepšie zmluvné podmienky, než má on.

Niekoľko rokovaní o novej zmluve medzi Ronaldom a Realom Madrid sa už uskutočnilo, no Florentino Perez k ním nepristupoval s dostatočnou vážnosťou, čo podľa zdroju ESPN vedie až k Ronaldovmu rozhodnutiu opustiť Santiago Bernabeu.

O odchode Ronalda z Madridu informoval aj denník AS, ktorý tvrdí, že Ronaldo sa cíti byť Perézom podvedený, pretože mu sľuboval prehodnotenie zmluvy.

Ronaldo si preto cez agenta už hľadá nový klub, pričom podľa ESPN je jeho prioritou návrat do Manchestru United. Stať by sa tak mohlo ale najskôr až počas letného prestupového obdobia.

Do akej miery je Ronaldov prestup z Realu Madrid reálny je však veľmi otázne. Všetky špekulácie môžu byť napokon len šikovnou taktikou Ronaldovho agenta Jorgeho Mendesa, ktorý chce prostredníctvom nich za pomoci médií prinútiť Real prehodnotiť Ronaldov kontrakt. Tlak verejnosti je totiž veľký a čím viac sa bude o Ronaldovom odchode písať, tým bude vedenie Realu pod väčším tlakom.