Main Content

Útok na historický rekord sa nepodarí. Andrew Cogliano za svoj faul tvrdo pyká

utorok, 16. január 2018 09:20 | Autor: TASR

Andrew Cogliano
Andrew Cogliano | zdroj: TASR

Púť kanadského hokejistu Andrewa Cogliana za rekordom Douga Jarvisa v počte stretnutí NHL odohraných bez prerušenia je na konci. Útočník Anaheimu, ktorý od svojho debutu v profilige nevynechal ani jeden zápas, teraz bude absentovať pre dištanc.

Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL ho v nedeľu suspendovalo na dva zápasy pre nedovolené bránenie a zásah do hlavy Adriana Kempeho, ktorým sa previnil v úvode duelu s Los Angeles. Cogliano trafil súpera dávno po tom, ako center LA odohral puk. Od rozhodcov za svoj zákrok dostal pritom len dve trestné minúty. Tréner Ducks Randy Carlyle trval na tom, že faul jeho zverenca nebol hodný dodatočného trestu. To už však nezmení nič na tom, že si bude musieť Cogliano dať po 830 nepretržitých zápasoch pauzu. Skončí sa jeho "železná" šnúra, ktorú nezastavilo žiadne zranenie ani choroba.

Cogliano počas suspendácie príde aj o 32.258 amerických dolárov, ktoré mu strhnú z platu. Viac ako stratené peniaze ho bude mrzieť, že nebude môcť atakovať ligový rekord Jarvisa, od ktorého ho delilo ešte 134 zápasov. Najdlhšiu aktívnu sériu prenechá obrancovi Keithovi Yandleovi z Floridy, ktorý odohral bez prestávky 676 súbojov. Cogliano sa do súťažného diania smie vrátiť v piatok, paradoxne, v zápase s Kings. O treste informoval oficiálny portál súťaže.