Main Content

Ohlasy po šlágri Liverpool - Manchester City: Zápas, o ktorom sa bude hovoriť ešte 20 rokov!

pondelok, 15. január 2018 11:30 | Autor: TASR

Pep Guardiola, Jurgen Klopp
Pep Guardiola, Jurgen Klopp | zdroj: YouTube screenshot

Liverpool 15. januára (TASR) - Futbalisti FC Liverpool uťali lídrovi Premier League Manchestru City sériu 22 ligových duelov bez prehry.

V nedeľňajšom šlágri 23. kola vyhrali na Anfielde v zaujímavej prestrelke 4:3 a uštedrili zverencom španielskeho trénera Pepa Guardiolu prvú prehru v tejto ligovej sezóne. "Citizens" však stále vedú tabuľku s 15-bodovým náskokom pred mestským rivalom Manchestrom United, ten má ešte zápas k dobru. "The Reds" poskočili na tretie miesto.

Skóre otvoril Alex Oxlade-Chamberlain v 10. minúte, hostia však do polčasu vyrovnali. V druhom však strelili domáci v priebehu deviatich minút tri góly a rozhodli šláger pre seba. Hostia ešte v závere dvoma gólmi zápas zdramatizovali, vyrovnať sa im už nepodarilo.

Zápas s krásnymi gólmi bol reklamou na ligový futbal v Anglicku. "Toto bol historický zápas, o ktorom sa bude hovoriť ešte 20 rokov. Vyzerá to totiž tak, že City v tejto sezóne už neprehrá. Videli to ľudia na celom svete. My sme hrali proti skvelému mužstvu, ktoré je skvele organizované. Náš tlak v šestnástke súpera a jej okolí bol v druhom polčase akoby z inej planéty. Neskutočné," povedal po zápase domáci kouč Jürgen Klopp.

Guardiola po súboji zagratuloval súperovi. "Ľudia si kládli otázku, či už pred Vianocami je o všetkom rozhodnuté. Teraz je tu január a nie je. Máme ešte pred sebou veľa zápasov, ktoré musíme zvládnuť, ak chceme získať titul. Všetky mužstvá prehrávajú. Dôležité je, aby sme neprehrali budúci zápas," zhodnotil Španiel.