Main Content

Australian Open: Schmiedlová i Kužmová prehrali v 1. kole dvojhry

pondelok, 15. január 2018 10:19 | Autor: TASR

Anna Karolína Schmiedlová
Anna Karolína Schmiedlová | zdroj: © TASR

Melbourne 15. januára (TASR) - Slovenské tenistky Anna Karolína Schmiedlová a Viktória Kužmová neuspeli v pozícii kvalifikantiek v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open.

Schmiedlová prehrala s nasadenou dvadsaťdvojkou Ruskou Dariou Kasatkinovou 0:6, 3:6. Kužmová podľahla Belgičanke Elke Mertensovej 2:6, 1:6.

Schmiedlovej maximom v Melbourne zostáva 2. kolo z rokov 2015 a 2014, aj vlani stroskotala hneď na úvodnej prekážke. Kasatkinová, ktorá v uplynulých rokoch trénovala v Trnave pod vedením Vladimíra Pláteníka, od úvodných minút duelu so Schmiedlovou na dvorci dominovala. V prvom sete uštedrila Slovenke "kanára" a v druhom jej odskočila na 4:0. Hoci Slovenka ešte znížila na 3:4, Kasatkinová si už koncovku postrážila.

Pre Kužmovú to bol v pondelok debut v hlavnej súťaži na Australian Open medzi ženami. Grandslamovú premiéru si odkrútila vlani na US Open, kde podľahla Američanke Venus Williamsovej až po trojsetovej bitke. O osude duelu s Mertensovou rozhodli začiatky setov, v oboch si víťazka turnaja WTA v tasmánskom Hobarte vybudovala náskok 3:0.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Daria Kasatkinová (22-Rus.) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 6:0, 6:3
Elke Mertensová (Bel.) - Viktória KUŽMOVÁ (SR) 6:2, 6:1'