Main Content

Slovan už nepočíta so slovenským reprezentantom: Na ceste by ale mala byť táto posila!

piatok, 12. január 2018 12:38 | Autor: Filip Chudý

František Kubík
František Kubík | zdroj: TASR

Zimné prestupové okno je v Slovane horúce. Prísť by mala ďalšia nová posila, naopak končí dlhoročný hráč belasých a člen Kozákovho tímu v kvalifikácii MS 2018.

ŠK Slovan Bratislava počas zimného prestupového obdobia angažoval už päticu hráčov. Po zrejme historicky najdrahšom nákupe našej ligy, ktorým by malo byť angažovanie slovinského reprezentačného útočníka Andraža Šporara z FC Bazilej, prišli aj ľavý obranca Arťom Suchockij zo Zorje Luhansk, stredopoliar Ricky van Haaren z Trenčína, brankár Michal Šulla zo Senice a z toho istého klubu pravý obranca Jurij Medveděv.

Viceprezident ŠK Slovan Ivan Kmotrík ml. pre klubový web priznal, že rokujú aj s tromi stopérmi európskych kvalít, pričom by jedného chceli získať. Navyše rokujú aj o príhode kvalitného krídelníka.

V klube pokračuje aj skúsený Erik Čikoš, s ktorým predĺžili zmluvu zatiaľ do konca sezóny, pričom na sústredenie do Turecka pôjde aj 17-ročný odchovanec belasých Martin Trnovský. Tento mladý brankár podpísal so Slovanom trojročný profesionálny kontrakt. Ďalší odchovanci klubu Juraj Kotula a Marek Rigo budú na jar hosťovať z Zlatých Moravciach, Samuel Šefčík naďalej v Senici.

Nový angažmán si môže hľadať František Kubík. S členom širšieho reprezentačného kádra v Slovane už nepočítajú. Záujem oňho vraj majú kluby z Poľska a Kazachstanu.

Novou posilou belasých by naopak mohol byť 21-ročný Čiernohorec Boris Cmiljanič. Podľa portálu cdm.me súhlasil s prestupom do Slovana a podpísal zmluvu do roku 2023. Ide o 193 cm vysokého útočníka, ktorý môže hrať aj na oboch krídlach. Odchovanca Budučnoti Podgorica angažoval ako talentovaného hráča PSV Eindhoven, neskôr pôsobil v španielskych kluboch Huesca a Levante. Na jeseň bol ale bez klubu.

Ak by sa správy o tomto prestupe potvrdili, s veľkou pravdepodobnosťou by ešte nešlo o okamžitú posilu. Podobne, ako v prípade Medveděva, ktorého Slovan angažoval s perspektívou do budúcnosti, ale na jar zrejme bude pokračovať v Senici v rámci hosťovania. Vylúčené by preto nebolo, že belasí by aj Cmiljaniča poslali sa rozohrať na hosťovanie, zvlášť, keď tento bývalý mládežnícky reprezentant Čiernej Hory dlhšie nehrával. Viac jasno o belasom kádri by malo byť už v piatok 12. januára, kedy hráči nášho najslávnejšieho klubu odchádzajú na takmer mesačné sústredenie do Turecka. Cestovať by tam malo dokopy 26 hráčov.