Main Content

Tréner Chicaga Quenneville otvorene priznáva: Sme v hroznej pozícii

štvrtok, 11. január 2018 15:45 | Autor: Dávid Lech

Joel Quenneville
Joel Quenneville | zdroj: TASR

Chicago Blackhawks podáva túto sezónu nemastné-neslané výkony a uvedomuje si to aj tréner Joel Quenneville, ktorý otvorene priznal, že jeho tím sa nachádza v hroznom rozpoložení.

Chicagu Blackhawks po polovici sezóny patrí v tabuľke Západnej konferencie desiata priečka so ziskom 48 bodov. Rovnaký počet má na konte ôsmy celok tabuľky San Jose Sharks. Najväčší konkurenti „jastrabov“ o priečky vyraďovacích bojov však majú odohraných menej duelov, čo je veľká výhoda.

Jeden z najlepších celkov NHL vstúpil do nového ročníka najlepším možným spôsobom. Obhajcu titulu z Pittsburghu Penguins deklasoval 10:1. Od tohto stretnutia ale hráči z veterného mesta podávajú veľmi nekonzistentné výkony. V jednom zápase dominujú, v inom pôsobia nevýrazným dojmom, čo sa odráža aj na tabuľkovom postavení klubu.

Vážnosť situácie si dobre uvedomuje aj tréner Joel Quenneville, ktorý otvorene priznal: „Vieme, že naša divízia a naša konferencia sú náročné. Sme v hroznej pozícii. Dostali sme sa na miesto, kde sme neboli dlhý čas. Napraviť to musíme sami. Musíme nájsť spôsob, ako sa z toho dostať,“ uviedol pre stránku tsn.ca jeden z najúspešnejších trénerov histórie NHL, ktorý svojich zverencov počas kariéry doviedol celkovo k 872 víťazstvám, čo je druhý najlepší výkon v histórii zámorskej profiligy.

„Jastraby“ potrebujú odohrať kvalitnú druhú polovicu súťaže, inak sa budú musieť s miestenkou v play-off rozlúčiť. Posledné dva roky navyše pre ambiciózny celok na čele s hviezdami Jonathanom Toewsom a Patrickom Kaneom dopadol neslávnym vypadnutím v prvom kole play-off. V Chicagu to ale nebudú mať ľahké. Na listine zranených hráčov figuruje meno centra Arťoma Anisimova a brankára Coreyho Crawforda, ktorý do zranenia patril medzi najvýraznejšie opory amerického klubu.

Posledné sezóny sme sa relatívne dobre vyhýbali zraneniam. Tento rok vyzeral opäť pekne čistý, no stane sa,“ nelamentoval dlho nad zraneniami skúsený tréner, ktorý má jasné plány do ďalšej, veľmi dôležitej časti sezóny: „Musíme pracovať. Potrebujeme dobrú a silnú druhú polovicu, aby sme sa dostali do play-off.

K tomuto cieľu už Chicagu nepomôže 26-ročný Slovák Richard Pánik, ktorého vedenie klubu vymenilo do Arizony Coyotes za o štyri roky mladšieho útočníka Anthonyho Duclaira.