Main Content

Toto sú najpodceňovanejší hokejisti NHL podľa samotných hráčov profiligy

streda, 10. január 2018 12:58 | Autor: Dávid Lech

Najpodceňovanejší hokejisti v NHL
Najpodceňovanejší hokejisti v NHL | zdroj: TASR

Na ľade patria dlhodobo medzi najlepších, nedostáva sa im však toľko pozornosti, ako by si zaslúžili. Samotní hráči profiligy vybrali najpodceňovanejších hokejistov NHL.

Ktorý z hokejistov má v lige neoprávnene nízky kredit?“ pýtala sa redaktorka ESPN Emily Kaplanová hokejistov v kabínach v priebehu piatich týždňov. Niektorí protestovali, že je náročné vybrať jedného, iní si nechali pár minút na premyslenie. Pri odpovediach bola ponechaná ich anonymita, aby mohli odpovedať vo všetkej počestnosti, bez akýchkoľvek väzieb ku klubu či zaujatosti k svojim spoluhráčom.

A výsledok je jasný. Hráči najčastejšie vyslovili najčastejšie meno útočníka Floridy Panthers Aleksandra Barkova. Jeho meno vyslovili hneď štyria hokejisti: „Je mimoriadne zručný, šialený a dobrý. Zaslúžil by si viac pozornosti,“ povedal pre espn.com jeden z útočníkov Metropolitnej divízie. Pridal sa k nemu aj obranca z Pacifickej divízie: „Barkov. Je skutočne dobrý, no hrá na Floride, takže nedostáva sa mu dostatok pozornosti.

Ďalší z hokejistov ho prirovnal k Anžemu Kopitarovi. Iný sa zase rozplýval nad jeho fantastickými samostatnými nájazdmi, ktoré označil za absurdné. Fínskemu útočníkovi na krk dýchal švédsky obranca Oliver Ekman-Larsson, ktorého meno vyslovili hneď traja hráči. „Neviem či je podceňovaný, no je veľmi dobrý. V tíme Coyotes sa mu pritom nedostáva toľko pozornosti, no je skutočne dobrý,“ pre ESPN tvrdí útočník z Centrálnej divízie. Forward z Pacifickej divízie ešte pritvrdil: „Ak by hral v New Yorku alebo Toronte, ľudia by o ňom neustále hovorili ako o najlepšom obrancovi v lige.

Dvaja útočníci z Centrálnej divízie pre zmenu menovali hráča Ottawy Senators Marka Stonea: „Keď sledujete jeho hru – je veľmi efektívny. Vždy je na vrchole ligy v odobraní pukov, vlani mal skvelý rok a strieľa veľa gólov.“ K tomuto názoru sa pridal aj jeho bývalý spoluhráč: „Hrával som s ním. Je skutočne dobrý v ofenzíve, rovnako dobrý v obrane a má skvelý prehľad o hre.

Spomedzi brankárov bolo spomenuté len jedno meno – Corey Crawford z Chicaga Blackhawks, o ktorom sa dlhodobo hovorí ako o jednom z najpodceňovanejších brankárov zámorskej profiligy. Ďalší hokejisti menovali obrancov Mattiasa Ekholma (Nashville Predators), Alexa Pietrangela (St. Louis Blues) a Antona Stralmana (Tampa Bay Lightning). Medzi najpodceňovanejších hráčov najlepšej hokejovej ligy sveta boli vybraní aj Arťom Anisimov (Chicago Blackhawks), Anders Lee (New York Islanders), Patrice Bergeron (Boston Bruins), Sean Monahan (Calgary Flames), Paul Stastny (St. Louis Blues) či J.T. Miller (New York Rangers).