Main Content

Striedajúci Lobotka zažiaril v súboji proti Realu Madrid

pondelok, 8. január 2018 10:00 | Autor: TASR

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Vigo 7. januára (TASR) - Futbalisti Celty Vigo opäť potvrdili, že dokážu odohrať vyrovnané partie aj s najväčšími gigantmi španielskej La Ligy.

V šlágri 18. kola remizovali s Realom Madrid 2:2 a postarali sa o to, že úradujúci majster stráca na vedúcu Barcelonu už 16 bodov. Slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka sa dostal na ihrisko v 73. minúte a bol výrazným oživením. Do hry Celty priniesol potrebný pokoj, očaril presnou rozohrávkou, bol platný pri zakladaní útočných akcií i pri vykrývaní priestoru pred vlastnou šestnástkou.

Celta sa ujala vedenia zásluhou Daniela Wassa, ktorý preloboval Keylora Navasa. Realu sa však ešte do polčasu podarilo otočiť skóre vďaka dvom presným zásahom Garetha Balea. Waleský krídelník využil, že obrana Celty sa príliš sústredila na Cristiana Ronalda. V druhom polčase boli domáci aktívnejší a v 72. minúte mohli vyrovnať vďaka Iagovi Aspasovi, ktorého Navas fauloval v šestnástke. Líder ofenzívy Galícijčanov, ktorý dovtedy patril k najlepším hráčom na ihrisku, však stroskotal na kostarickom brankárovi. Celta napokon uchmatla Realu bod po hlavičke Maxiho Gomeza, ktorý najvyššie vyskočil na skvelý center Wsssa.

Tréner Celty Juan Carlos Unzue ocenil výkon svojho tímu a označil ho za jeden z najlepších pod jeho vedením. "Získať bod s Realom Madrid, to sa vždy ráta. Zaslúžili sme si minimálne remízu. Veľmi si vážim, že po inkasovaní dvoch rýchlych gólov od takého silného tímu sme sa dokázali zmobilizovať. Z hľadiska kolektívneho výkonu to bol náš najlepší zápas v sezóne, som na chlapcov hrdý. Potešiteľné je, že máme široký káder a aj hráči, ktorí pravidelne nefigurujú v základnej jedenástke, si dokážu veľmi dobre zastať svoje miesta," povedal Unzue pre denník Faro de Vigo. Vo štvrtok o 21.30 h čaká jeho zverencov osemfinálová odveta Španielskeho pohára na pôde Barcelony, na štadióne Balaidos sa v úvodnom dueli zrodila remíza 1:1.

Trénerovi Realu Zinedinovi Zidanovi vo Vigu nevyšli striedania. Pred záverečnou štvrťhodinou z hry stiahol dispečera stredu poľa Luku Modriča i Isca a namiesto nich poslal na ihrisko Lucasa Vasqueza s Mateom Kovačičom, no tí nepriniesli nový vietor. Vasquez v nadstavenom čase navyše spálil tutovku, keď zblízka trafil iba do brankára Rubena Blanca.

Francúzky kouč hromžil, že jeho zverenci nedokázali udržať tesný náskok. "Všetci sme nahnevaní, čo je pochopiteľné. V prvom polčas sme hrali veľmi dobre a mali sme nakročené k zisku troch bodov. V druhom dejstve sme však poľavili v koncentrácii a súper to využil. Celta na nás vyrukovala pressingom, s ktorým sme si nevedeli dať rady. V strede poľa sme strácali príliš veľa lôpt a domáci sa ľahko dostávali do prečíslenia," citovala slová Zidana agentúra dpa. Real je v tabuľke až štvrtý a hoci má zápas k dobru, na tretiu Valenciu stráca päť a na druhé Atletico Madrid sedem bodov.