Main Content

Poprad a Detva sa posilnili o ruských hokejistov so skúsenosťami z KHL

štvrtok, 4. január 2018 09:26 | Autor: TASR

HK Poprad
HK Poprad | zdroj: TASR

Poprad/Detva 4. januára (TASR) - V zápase 33. kola hokejovej Tipsport Ligy medzi HC '07 Orin Detva a HK Poprad (1:3) predstavili oba tímy ruské posily.

V domácom drese absolvoval debut útočník Vitalij Sitnikov, v drese Popradu sa po krátkej anabáze v KHL opäť objavil Iľja Davydov. Obaja by mali vo svojich kluboch pôsobiť do konca aktuálnej sezóny.

O Sitnikovom príchode do Detvy sa hovorilo už dlhšie, 36-ročný útočník absolvoval debut v prvom zápase v prvom kole kalendárneho roka 2018. "Príchod Vitalija do Detvy je ďalším krokom prezidenta a majiteľa klubu Róberta Ľuptáka k zlepšeniu výkonov nášho tímu, ktorý trápila hlavne koncovka a premieňanie vytvorených príležitostí," uviedla na margo Sitnikova oficiálna webstránka detvianskeho klubu. Ruský útočník doteraz pôsobil výlučne v ruských súťažiach. V KHL odohral celkovo 392 zápasov za Jekaterinburg, Chanty-Mansijsk a Čerepovec, v ktorých získal 63 gólov a 108 asistencií.

Popradský obranca Iľja Davydov začal sezónu 2017/2018 pod Tatrami a za Poprad odohral 18 zápasov. Po nich dostal ponuku z KHL, ale na skúške v klube Lokomotiv Jaroslavľ neuspel a tak sa na základe dohody vrátil do HK Poprad.