Main Content

Slovan pokračuje v zbrojení: Získal dve zvučné posily!

štvrtok, 4. január 2018 09:13 | Autor: Filip Chudý

Arťom Suchockij a Ricky van Haaren
Arťom Suchockij a Ricky van Haaren | zdroj: ŠK Slovan

Bratislavský Slovan oznámil príchod dvoch nových hráčov. Po útočníkovi Šporarovi skvalitnil aj obranu a stred poľa.

ŠK Slovan Bratislava začal zimné prestupové obdobie zhurta. Po angažovaní slovinského reprezentačného útočníka Andraža Šporara, ktorého príchod potvrdil v stredu poobede, už belasí hlásia ďalšie dve posily.

Oficiálna stránka klubu informovala, že pred začiatkom zimnej prípravy prichádzajú krajný obranca Arťom Suchockij a stredopoliar Ricky van Haaren.

Ľavý obranca Arťom Suchockij je 25-ročný Ukrajinec, ktorý naposledy pôsobil v FK Zorja Luhansk, kde pravidelne hrával a na jeseň odohral aj skupinovú fázu Európskej ligy. 

„Pozorne sme ho sledovali, pričom neustále potvrdzoval svoju kvalitu v defenzívnej i ofenzívnej činnosti. Podpísali sme s ním zmluvu na štyri a pol roka. Jeho príchodom chceme zvýšiť konkurenciu na ľavom kraji obrany a skvalitniť tento post,“ povedal pre skslovan.som viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.  

Dvadsaťšesťročný Holanďan Ricky van Haaren prichádza z Trenčína, kde patril na jeseň medzi najlepších hráčov. Hráva v strede poľa na pozícii tzv. osmičky, prípadne šestky.

„Pozorne sme ho sledovali počas jesennej časti, vieme aj o jeho predchádzajúcom pôsobení v Holandsku. Náš tréner Martin Ševela s ním niekoľko mesiacov pracoval v Trenčíne. S trénerom sme konzultovali jeho kvalitu i potenciál a zhodli sme, sa môže byť prínosom pre zvýšenie konkurencie v stredovej formácii. Jeho devízou je najmä ofenzíva, no platný je aj pri obrannej činnosti. Podpísali sme s ním zmluvu na dva a pol roka,“ prezradil pre klubový web Ivan Kmotrík ml.