Main Content

Buffon o prestupe Bonucciho do AC: Myslím, že to ľutuje

streda, 3. január 2018 11:24 | Autor: Jakub Vaverka

Leonardo Bonucci
Leonardo Bonucci | zdroj: TASR

Keď Leonardo Bonucci v letnom prestupovom období vymenil Juventus Turín za AC Miláno, otriaslo to celým talianskym futbalom. O veľkom transfere v Serie A s odstupom času hovorí legendárny Gianluigi Buffon.

AC Miláno v letnom prestupovom okne zaplatilo za obrancu Juventusu Turín Leonarda Bonucciho 42 miliónov eur. Bonucci mal byť defenzívou oporou čierno-červených a pomôcť im v boji o majstrovský titul. Reprezentantovi Talianska sa ale herne nedarí a AC je momentálne jedenáste.

Tím zo San Sira stráca na prvé miesto priepastných 14 bodov. O diskutovanom prestupe prehovoril pre noviny La Gazzetta dello Sport kapitán a veľká legenda Juventusu Turín Gianluigi Buffon. „Prostredie v Juventuse bolo preňho perfektné a je mi ľúto, že odišiel. Ukázalo, že išlo z jeho strany o impulzívne rozhodnutie.“

„Poháňala ho pýcha. Povedal som mu to, keď odchádzal, ale on to poprel. Leo žije pre výzvy a potreboval nový oheň. Rešpektujem jeho odchod, ale je mi to ľúto. Myslím si, že prestup ľutuje aj on sám,“ prehovoril Gianluigi Buffon.

V závere sa veľká talianska futbalová ikona vyjadrila aj k tomu, že o necelého polroka skončí s aktívnou futbalovou kariérou. „Žiadny hráč nechce odísť do dôchodku, ale ja som šťastný, pretože som dosiahol dôležitý moment v živote,“ zakončil 39-ročný brankár.