Main Content

Goretzka na lane Bayernu Mníchov: Dohodnuté vraj nie je nič

utorok, 2. január 2018 10:24 | Autor: Jakub Vaverka

Leon Goretzka
Leon Goretzka | zdroj: TASR

Nemecký reprezentant Leon Goretzka patrí medzi najhorúcejšie želiezka na prestupovom trhu. Opora Schalke 04 je spájaná s viacerými veľkoklubmi, pričom do hry o jeho služby sa teraz zapojil aj Bayern Mníchov. 

O konci Leona Goretzku v Schalke 04 sa špekuluje prakticky od začiatku sezóny. Nemeckého reprezentanta chceli získať Barcelona, Manchester United, Chelsea či Arsenal. Aktuálne to vyzerá, že by mohol Goretzka posilniť Bayern Mníchov.

Niektoré nemecké médiá dokonca o odchode tohto mladíka do Allianz Areny píšu ako o hotovej veci. Svoj pohľad poskytol aj športový riaditeľ Schalke 04 Christian Heidel. „Leon nás neinformoval o tom, že by odchádzal,“ priniesol jeho slová ​Sport 1

„Verím Leonovi a jeho agentovi, s ktorým som bol v kontakte v posledných dňoch,“ zakončil Heidel. Schalke 04 sa nebojí ani tak odchodu Goretzku, ako toho, že klenot tímu z Gelsenkirchenu odíde od kádra nenávideného ligového rivala Bayernu Mníchov.

Samotný Goretzka je zdržanlivý, pričom o svojej budúcnosti naposledy hovoril v decembri. „Musím zistiť, aký bude môj ďalší krok v kariére. Je potrebné zvážiť milión vecí. Som osoba, ktorá je veľmi zdržanlivá v rozhodnutiach. V hlave si premietam všetky scenáre,“ povedal ospevovaný ofenzívny univerzál.