Main Content

Tréner Barcelony prehovoril o odchode Neymara: Nebudeme si klamať...

utorok, 2. január 2018 10:12 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Letný prestup útočníka Neymara z Barcelony do Paríža Saint-Germain otriasol futbalovým svetom. O celej veci s odstupom času prehovoril kormidelník Blaugranas Ernesto Valverde.

Prestupová sága menom Neymar sa ťahala niekoľko týždňov a predstavitelia FC Barcelona si dlho nechceli priznať, že by mohli o jednu zo svojich najväčších hviezd prísť. Nakoniec Brazílčan zvolil prestup do Francúzska, Katalánci zarobili 222 miliónov eur.

Barce sa ale rozpadol útok Messi – Suarez – Neymar, pričom Katalánci sa stali v očiach ostatných veľkoklubov zraniteľnejší, ako v minulosti. „Nebudeme si klamať, Neymarov odchod bol pre klub veľmi ťažký moment,“ priznal tréner FCB Ernesto Valverde pre oficiálnu klubovú stránku.

Španielsky tréner ale odchod Neymara zobral ako fakt, do klubu prišiel Ousmane Dembélé a Barcelona žila ďalej. „Každý hráč Barcelony je rozličný. Dembélé je iný ako ktokoľvek, kto tu bol predtým. Je schopný hrať na viacerých pozíciách a je veľmi rýchly.“

„Máme veľký káder, získali sme zaujímavé náhrady, navyše Dembélé sa teraz vracia. To sú pre nás dobré správy,“ pokračoval Valverde a v závere sa vyjadril k tomu, kto je najlepší hráč na svete. „Messi je najlepší futbalista na celom svete. Máme obrovské šťastie, že ho máme v klube.“