Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (28.7.2011) + VIDEO

štvrtok, 28. júl 2011 18:24 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (28.7.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (28.7.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Chelsea stále bojuje o Modriča

Vedenie londýnskej Chelsea chystá poslednú ponuku za Luku Modriča, ktorú odošle vedeniu Spurs už v najbližších dňoch. Ako je dlhšie známe chorvátsky reprezentant už dlhšiu dobu túži prestúpiť do Chelsea, no vedenie Tottenhamu nechce o tejto možnosti ani počuť. Prezident klubu Daniel Levy nedávno zašiel dokonca tak ďaleko až pohrozil, že Modriča radšej nechá sedieť na lavičke alebo pošle do B-mužstva, ako by ho mal predať do konkurenčného tímu.

Chelsea však tento boj nevzdáva a chystá poslednú ponuku, ktorá by mala byť vo výške 35 miliónov (Spurs už odmietli ponuky na 22, 27 a 30). Uvidíme, či táto slušná kopa peňazí prijme vedenie Tottenhamu zvážiť svoj doterajší postoj.

Neymara by mal prehovoriť Ronaldo

Bývalý najlepší hráč planéty Ronaldo by mal prehovoriť talentovaného Neymara k prestupu do Realu Madrid. Španielsky veľkoklub chce vykúpiť mladú superstar zo Santosu, ktorý však váha s jeho predajom napriek lukratívnej ponuke “bieleho baletu“ v hodnote 45 miliónov eur.

Aguero definitívne prestúpil do Manchestru City

Citizens definitívne dotiahli do konca prestup argentínskeho supertalentu Sergia Aguera z Manchestru City. 23-ročný kanonier prestupuje do anglického veľkoklubu “šejkov” za 38 miliónov eur.  Stáva sa tak vôbec najdrahším hráčom tímu v jeho histórií.

Bendtner do Sportingu?

Kanonier Arsenalu Nicklas Bendtner je blízko k uzavretiu dlho očakávaného prestupu, keďže lodivod Gunners Arséne Wenger mu nedával dostatok herných príležitosti počas minulej sezóny. Podľa najnovších informácií je na spadnutie jeho prestup do lisabonského Sportingu.

Kopúnek sa vracia do Bari


Kamil Kopúnek sa v Trnave  dlho neohrial a opäť putuje na Apeninský poloostrov. Zdá sa, že Kamil urobil počas minulosezónného hosťovania v talianskom Bari dobrý dojem na vedenie, ktoré sa ho napriek dlhšiemu váhaniu po konci sezóny rozhodlo angažovať. Taliansky klub, ktorý bude v novej sezóne pôsobiť len v Serii B sa údajne už dohodol s Trnavou na hráčovom prestupe. So slovenským hrdinom z MS 2010 by mali podpísať zmluvu na 3 sezóny.

Ferguson "uzavrel" prestupový trh

Hoci do uzavretia prestupového trhu v európskych súťažiach zostáva pomerne dostatok času tréner Manchestru United Alex Ferguson vo včerajšom rozhovore s anglickými novinármi prezradil, že United neplánujú už žiadne ďalšie veľké nákupy. Je dlhšiu dobu známe, že Red Devils hľadali na trhu špičkového stredopoliara, ktorý by zaplátať dieru po Paulovi Scholesovi. Ten totiž po minulej sezóne ukončil profesionálnu kariéru.

V tomto smere urobilo vedenie červených diablov kroky k získaniu Wesleyho Sneijdera z Interu Miláno. Sneijderov prestup však podľa posledných informácií nie je reálny a preto sa  Ferguson a spol. rozhodli vstúpiť do sezóny s hráčmi, ktorých majú v súčasnosti na výplatnej páske.