Main Content

Do slovenskej ligy prichádza úspešný tréner zo ženskej Ligy majstrov

streda, 27. december 2017 15:04 | Autor: Filip Chudý

1. FC Tatran Prešov
1. FC Tatran Prešov | zdroj: TASR

V našej najvyššej súťaži by malo pôsobiť úplne nové trénerské meno, známe predovšetkým zo ženského futbalu. Kto si ho vybral?

Futbalisti 1. FC Tatran Prešov budú mať ďalšieho hlavného trénera v tejto sezóne. Tú na ich lavičke začal Miroslav Jantek, ale po 10 kolách bol odvolaný. V zápase 11. kola v Ružomberku dočasne viedol mužstvo jeho asistent Pavol Mlynár a licenciou ho kryl dorastenecký tréner Stanislav Baran. Od 12. kola družstvo prevzal Ukrajinec Sergij Kovalec.

Ten viedol Tatran do konca jesennej časti s tým, že potom sa uvidí, či bude jeho trénerom aj na jar, ale všetko nasvedčuje tomu, že na východ Slovenska mieri úplne nové meno.

Český portál tyden.cz informoval, že novým trénerom Prešova bude Čech Anton Mišovec, ktorý si najlepšie meno urobil pri ženách Slavie Praha, ktoré v sezóne 2015/16 doviedol do štvrťfinále ženskej Ligy majstrov.

Mišovec trénuje už od roku 1993, keď začal pri žiakoch pražskej Slavie. Viedol aj mládežnícke výbery Pardubíc, Chrudimu, Pardubického kraja, Ostravy, Slovácka, Svitav. V mužskom futbale rezervy Ostravy, Banskej Bystrice a Slovácka. Tiež bol asistent druholigového Příbramu. Prešov by mal byť jeho prvým angažmánom v najvyššej mužskej súťaži.

Podľa prešovského Korzára sa čaká už len na potvrdenie generálneho manažéra klubu Mareka Trávnička.