Main Content

Jaroslav Halák s Thomasom Greissom tvoria najhoršiu brankársku dvojicu NHL

piatok, 22. december 2017 13:40 | Autor: Dávid Lech

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: TASR

Najhoršou brankárskou dvojicou aktuálnej sezóny NHL 2017/2018 je tandem New Yorku Islanders Jaroslav Halák – Thomas Greiss.

Štatistiky neklamú. Jednou z najväčších slabín New Yorku Islanders v aktuálnej sezóne je brankársky post. Tandem Jaroslav Halák – Thomas Greiss je na základe štatistík v počte inkasovaných gólov na zápas i percentuálnej úspešnosti zásahov najhorší v celej NHL.

Pred dnešným zápasom, v ktorom tím z Brooklynu prehral na domácom ľade s Anaheimom Ducks 4:5 po predĺžení, sa na hlavu brankárov „Isles“ valila vlna kritiky. Islanders má štatisticky vôbec najslabšie obsadený brankársky post.

Brankári Halák s Greissom priemerne inkasujú vyše 3,5 gólu na zápas a ich percentuálna úspešnosť činí chabých 89,2%. V nočnom súboji navyše Halák inkasoval 5 gólov zo 40 striel, čo činí len 87,5% úspešnosť zásahov a táto štatistika tak tímu Islanders ešte klesne.

Čoraz viac sa tak hovorí o akútnej posile na brankárskom poste. Nemec Greiss má s americkým klubom platnú zmluvu do leta 2020. Jaroslavovi Halákovi sa v lete končí kontrakt a preto je horúcim kandidátom na odchod z klubu. Islanders aktuálne patrí ôsma postupová priečka do play-off, ak však chcú pomýšľať na úspech vo vyraďovacej časti, potrebujú čo najskôr stabilizovať situáciu medzi tromi žrďami.

Halák s Greissom majú v aktuálnom ročníku na konte zhodne po 9 víťazstiev. Slovák si pri dvadsiatich štartoch udržal 90,3% úspešnosť zákrokov, jeho nemecký kolega je na tom o niečo horšie s 88,3 percentami.