Main Content

KOMENTÁR: Slovan bude musieť do odvety poriadne pridať

streda, 27. júl 2011 16:58 | Autor: Pavol Hošták

KOMENTÁR: Slovan bude musieť do odvety poriadne pridať
KOMENTÁR: Slovan bude musieť do odvety poriadne pridať | zdroj: Pavol Hošták pre Sport7.sk, foto SITA

Nádej Slovana na postup do ďalšieho predkola Ligy majstrov je stále otvorená. Dá sa povedať, že včerajší zápas v otázke postupu veľa nenapovedal. Ale povedal veľa iného.

Slovan môže ďakovať všetkým svätým, že včera neprehral. Nedá sa komplexne kritizovať jeho výkon, ale pozitíva sa hľadajú veľmi ťažko. Ak chce hrať skupinovú fázu Ligy majstrov, včerajší výkon by na ňu nestačil. Ak by mali belasí za súpera silnejšieho protivníka (napr. štvrtý tím z líg ako sú Španielska, Talianska či Anglická) asi by sa debaklu nevyhli. Včerajší súboj bol bojom hráčov Apoelu s nemohúcnosťou. Inými slovami, ak chce hrať Slovan Ligu majstrov, súperi kalibru Apoelu by mali byť zdolateľní.

Nič však nie je stratené. Pred nami je odveta, do ktorej je Slovan bohatší o skúsenosti z prvého zápasu. V odvete nemôže dovoliť hrať súperovi svoju hru, ktorou si bude vytvárať početné šance ako v prvom súboji. Filip Šebo sa snažil, behal a bojoval, ale veľké mená útočníkov vytvára aj fakt, že ich celý zápas nie je vidno a v 90. minúte rozhodnú. Lenže k tomu by potreboval Filip aj väčšiu podporu, napr. od Igora Žofčáka, ktorý má takisto na viac. Nechem kritizovať a ani vyzdvihovať výkon jednotlivcov, ale nedá sa nespomenúť chyba Erika Čikoša, keď osamotený v šestnástke odhlavičkoval loptu rovno na súperovu nohu a pri všetkej úcte k Ailtonovi, lepší útočník by sa možno nemýlil. Takéto chyby si nemôže dovoliť tím, ktorý pred sezónou posilňoval káder do takej miery, aby s ním vybojoval postup do Ligy majstrov a preto neberiem Čikošovu chybu ako zlyhanie jednotlivca, ale ako varovný prst pre všetkých hráčov do odvety. Apoel nie je súper európskeho rangu, ale nie je to ani účastník Corgoň ligy a jedna chyba môže rozhodnúť dvojzápas.

Pevne verím, že celé Slovensko drží Slovanu palce, pretože Slovan nehrá iba za Slovan, ale za celý náš národ. Ak by mal postúpiť do skupinovej fázy pre nemohúcnosť súperov a obstál by v nej ako Žilina minulú sezónu, nech radšej vypadne a odohrá so cťou Európsku ligu. Nádej na postup je rovnaká ako pred prvým zápasom, ale výsledok z neho je veľmi zradný. Slovan musí hrať na víťazstvo a výkon z prvého zápasu by mu ho asi len veľmi ťažko zaručil.