Main Content

Premier League Focus: Manchester City môže poraziť iba Manchester City. Naozaj?

utorok, 19. december 2017 16:19 | Autor: Martin Gregor

Futbalisti Manchestru City
Futbalisti Manchestru City | zdroj: TASR

Hrajú svoju vlastnú ligu. Lámu rekordy a vytvárajú vlastné. Sú jasným lídrom ligového pelotónu a pravdepodobne prekonajú magickú hranicu 100 bodov a 100 gólov.

Ich víťazstvá sú natoľko presvedčivé, že môžu prekonať legendárnu sezónu „Invincibles 2003/2004“, v ktorej Arsenal neprehral ani jeden zápas. Bol to heroický výkon, ktorý vošiel do dejín, ale zrazu je tu mančaft, ktorý má všetky predpoklady, aby to prekonal.

Tottenham mal lídra obrať o body, potrápiť a najlepšie aj poraziť, ale odišiel po prehre rozdielom triedy. Kto a kedy zastaví Sky Blues? Bude to náročný žreb, zlé počasie alebo zranenia, ktoré narušia pohodu v kabíne Guardiolu?

Výmeny manažérov priniesli konečne trochu optimizmu do klubov, ktoré sú aj tak sklamaním sezóny. Crystal Palace šokoval Leicester, West Ham uhral nečakane dobré výsledky proti favoritom a preberá sa aj Everton. Hodgson, Moyes i Allardyce však svoje misie ešte zďaleka nezvládli.

Vianoce patria futbalu, na obrazovkách DIGI Sport tradične tomu anglickému. Nevynecháme vianočné kolo a pridáme všetky hracie dni roztrúsené až do prvého londýnskeho derby, kedy si to 3. januára rozdajú The Gunners a The Blues!

Ale už tento piatok Vás pozývame na Emirates, kde sa odohrá mimoriadne atraktívny duel gigantov, ktorých na konci ostatnej sezóny delil iba jeden bod. Ale mimoriadne dôležitý, lebo oddelil úspech od zlyhania alebo Ligu majstrov od Európskej ligy…

Posledné štúdio roka 2017 k zápasu Arsenal – Liverpool štartuje v piatok 22. decembra od 20:15 na DIGI Sport 1.

ZÁKROKY 18. KOLA

K šokujúcemu víťazstvu Crystal Palace na trávniku Leicesteru prispel svojimi zákrokmi aj brankár Julian Speroni, zahanbiť sa napriek trom inkasovaným gólom ale nenechal ani jeho náprotivok Kasper Schmeichel. V hre o body na Stamford Bridge držal Southampton Fraser Foster, do zúfalstva zas privádzal kanonierov Arsenealu Rob Elliot z Newcastlu.

Brankári sa však zapotili aj v šlágri medzi Manchestrom City a Tottenhamom a na nudu sa v zápase s Liverpoolom rozhodne nemohol sťažovať brankár Bournemouthu Asmir Begovič, ktorý zneškodnil potenciálne najkrajší zásah tohto víkendu.

GÓLY 18. KOLA

Osemnáste kolo prinieslo takmer tri desiatky gólov a tak bolo z čoho vyberať. O body pre kanonierov sa lahôdkovým volejom postaral Mesut Özil, výbornú formu potvrdzuje aj naďalej Wilfried Zaha, na svoje minulosezónne výkony si ďalekonosným pokusom zaspomínal Gylfi Sigurdsson a schuti si zastrieľala aj ofenzívna úderka Liverpoolu.

To, že jeho štandardky znamenajú pre brankára maximálne ohrozenie opäť potvrdil Marcus Alonso z Chelsea a Bakary Sako ušetril robotu upratovacej službe v Leicesteri, keď v bránke Kaspera Schmeichela vymietol všetky pavučiny.

MOMENT 18. KOLA: BENTEKE I CRYSTAL PALACE UKONČILI STRELECKÉ SUCHOTY

Útočník Crystal Palace Christian Benteke vyslal v predchádzajúcich zápasoch na bránky súperov až 28 striel, no gól nie a nie padnúť. Jeho suchoty ukončil až duel na trávniku Leicesteru, keď v 19.minúte hlavičkou prispel k nečakanej výhre svojho tímu 3:0.

Tento duel bol rovnako dôležitý aj pre orlov, ktorí čakali na gól na ihriskách súperov v PL neuveriteľných 934 minút.

HRÁČ 18. KOLA: MANUEL LANZINI (WEST HAM UNITED)

Vybrať jediného hráča tohto kola nebolo rozhodne jednoduché. Dejan Lovren pomohol Liverpoolu nielen k čistému kontu, ale k vysokému triumfu prispel aj gólom. Ilkay Gündogan i Raheem Sterling boli pri dvoch góloch svojho ManCity do siete Tottenhamu, rovnako ako stredopoliar Huddersfieldu Aaron Mooy pri víťazstve nad Watfordom, či Liverpoolčan Philippe Coutinho pri triumfe v Bournemouthe.

Hecol sa aj ďalší „Huddersfielďan“ Laurent Depoitre s bilanciou 1+2, ktorú si pripísal aj útočník Evertonu Wayne Rooney. Nakoniec sme sa však rozhodli pre stredopoliara živou vodou pokropeného West Hamu Manuela Lanziniho, ktorý zariadil jedenástku pred úvodnými gólom kladivárov a na ďalšie dva šikovne prihral.

SUMÁR 18. KOLA