Main Content

Guardiola: Ďakujem, že mám takýchto úžasných futbalistov

nedeľa, 17. december 2017 11:57 | Autor: TASR

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: © TASR

Manchester 17. decembra (TASR) - Tréner Manchestru City Pep Guardiola vyzdvihol po šestnástom ligovom víťazstve svojich futbalistov za sebou predovšetkým Kevina De Bruyneho. Ten prispel k domácemu triumfu v 18. kole nad Tottenhamom Hotspur 4:1 aj gólom, vyhlásili ho za najlepšieho hráča stretnutia.

Belgický stredopoliar sa od začiatku septembra v pätnástich štartoch v najvyššej anglickej súťaži podieľal na štrnástich góloch, keď šesťkrát skóroval a pridal osem asistencií. "De Bruyne je dobrý príklad pre mladých hráčov v našej akadémii. Poznajú jeho schopnosti, a keď vidia, ako behá a bojuje bez lopty, to je najlepší vzor. Pomáha nám, aby sme sa stali lepším klubom do budúcnosti. To je náš cieľ. Jeho hra s loptou sa nedá ani opísať, bez lopty utvára tlak na súpera," citoval Guardiolu portál BBC.

Zverenci španielskeho kouča predviedli neohrozený výkon aj pri absencii jeho krajana Davida Silvu v strede poľa. "Citizens" dokážu zareagovať na taktiku protivníka, v 16. kole prekonali defenzívnejší prístup mestského rivala United a poradili si aj s otvorenejšou hrou Spurs. "Tottenham disponuje kvalitou, ale zahrali sme naozaj dobre a zdolali sme jeden z najsilnejších tímov v Premier League," pokračoval Guardiola.

City zatiaľ v tejto sezóne Premier League obral o body jedine Everton po remíze 1:1 ešte v 2. kole. "Od augusta sme nesmierne spokojní, obdivujem najmä spôsob, akým hráme bez lopty. Ďakujem klubu, že mi dal k dispozícii takýchto úžasných futbalistov. Ťaháme dobrú šnúru, no už o pár dní na nás čaká ďalší súboj," dodal Guardiola. Jeho mužstvo nastúpi v utorok vo štvrťfinále Ligového pohára na štadióne Leicestru City.