Main Content

Šatan po výhre nad Nórskom naznačil, kto pôjde na olympiádu (ohlasy)

nedeľa, 17. december 2017 08:38 | Autor: TASR

Miroslav Šatan
Miroslav Šatan | zdroj: TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti zakončili svoje účinkovanie na turnaji v nórskom Hamare víťazstvom nad domácim výberom. Pre zverencov trénera Craiga Ramsayho to bola posledná ostrá skúška pred zimnými olympijskými hrami v Pjongčangu. Prečítajte si hodnotenie trénera Ramsayho, Miroslava Šatana a slovenských reprezentantov.

Hlasy po zápase:

Andrej Kudrna, útočník SR: "Bol to ťažký zápas. Obe mužstvá si vytvorili šance, ale brankári boli skvelí. Bolo to o jednom góle. Sme radi, že sme v nájazdoch vyhrali. Vedel som čo urobím, som rád, že to vyšlo. Robím to aj v lige."

Branislav Konrád, brankár SR: "Ťažšie som sa rozbiehal, nebol som dlho v zápasovom tempe, ale potom som sa rozchytal. Chalani mi to uľahčili."

Dominik Graňák, kapitán SR: "Na turnaji bolo dôležité aby sme celých 60 minút hrali to čo treba, ale nedarilo sa nám to, pretože sme mali výkyvy. Zachránili nás brankári, sme si toho vedomí. Ale musíme sa vyvarovať výkyvov ako proti Rusom, alebo dnes proti Nórom. Celkovo to bola dobrá príprava."

Craig Ramsay, tréner SR: "Som veľmi hrdý na tento tím. Vidím, že sa zlepšuje od zápasu k zápasu, aj keď sme sa nevyhli zaváhaniam, ako v zápase proti Rusku. Ale dôležité je, že hráči chcú. S vystúpením tímu v Nórsku som spokojný rovnako ako s tímom na Nemeckom pohári, ale nerád by som ich porovnával."

Miroslav Šatan, generálny manažér SR: "Mužstvo boli iné, chceli sme nový systém vyskúšať aj s novými hráčmi. Veľa z nich príjemne prekvapilo. Finálna zostava bude vybraná aj z oboch tímov. Myslím si, že polovica hráčov pôjde na olympiádu z tímu ktorý bol v Nemecku a polovica z toho, ktorý bol v Nórsku. Čo sa týka brankárov, vypočujeme si aj názor Jána Lašáka."