Main Content

Slovan pripravuje rekordný nákup: Kto má byť jeho hlavným prestupovým cieľom?

nedeľa, 17. december 2017 00:14 | Autor: Filip Chudý

Kenan Bajrič - Slovan
Kenan Bajrič - Slovan | zdroj: TASR

Počas zimy by sa mohol na Slovensku uskutočniť rekordný transfer v podaní bratislavského Slovana. Koľko sú vraj belasí ochotní zaplatiť?

Kým po konci jesennej časti Fortuna ligy hráči čerpajú dovolenky, kluboví funkcionári práve naopak musia vysúkať rukávy a svoje kádre posilniť. V tejto spojitosti k nám zo zahraničia dorazila zaujímavá správa. Slovinský web Ekipa24 v sobotu informoval, že o oporu Olimpije Ľubľana Kenana Bajriča sa zaujíma Slovan Bratislava.

Spomínaný portál tohto stále 22-ročného stopéra označil za zrejme najlepšieho hráča aktuálne druhého mužstva slovinskej ligy. „Od začiatku až do konca jesene hral na skutočne závideniahodnej vysokej úrovni. V jeho vystúpeniach nebola prakticky žiadna chyba, predvádzal skvelé zákroky a zároveň strelil tri góly,“ opísali Bajriča na ekipa.svet24.si.

Slovinský web tiež pripomína, že majiteľ Olimpije Milan Mandarič síce nedávno zdôraznil, že žiadne drastické zmeny v zime neplánujú, to ale neznamená, že sa nič neudeje. A práve Bajrič by mohol byť hráčom, ktorý odíde. Slovan má mať podľa Slovincov o tohto stopéra vážny záujem, pričom vraj ho belasí označili za jeden z hlavných januárových prestupových cieľov. „Ako sme sa dozvedeli, sú ochotní zaplatiť zaňho asi 700 000 eur, čo v žiadnom prípade nie je za slovinských futbalistov malá suma,“ napísala Ekipa24. Bajrič má zmluvu do leta 2019.

Slovan má v kádri na stopérsky post aktuálne zraneného slovenského reprezentanta Kornela Salátu, v lete získaného bulharského reprezentanta Vasila Božikova, Srba Milana Rundiča a dvoch mladých odchovancov (Adam Laczkó, Samuel Antálek). Na jeseň tam zaskakoval aj pôvodne krajný obranca Boris Sekulič.

Už v lete za 700 000 eur Slovan angažoval Dávida Holmana, pričom Ibrahim Rabiu stál belasých rovný milión eur, čo bol najdrahší príchod do našej ligy v histórii. Ak by prišiel Bajrič za spomínanú sumu, bol by historicky najdrahším obrancom našej najvyššej súťaže.