Main Content

Slovenský reprezentant do Benficy Lisabon? Záujem má byť aj inde!

nedeľa, 17. december 2017 00:00 | Autor: Filip Chudý

Róbert Mazáň - Benfica
Róbert Mazáň - Benfica | zdroj: TASR

Do slávneho portugalského klubu Benfica Lisabon by mohol čoskoro pribudnúť ďalší Slovák. S kým môže Martin Chrien oprášiť spoluprácu?

Jedným zo slovenských reprezentantov, ktorí by počas zimného prestupového obdobia mohli zmeniť dres, je Róbert Mazáň. O 23-ročného ľavého obrancu údajne prejavila záujem Benfica Lisabon.

Ako informoval portugalský denník O Jogo, Benfica už vraj mala začať s Mazáňom vyjednávať o predbežnej zmluve, keďže s hráčom môže podpísať kontrakt polroka pred koncom jeho zmluvy v inom klube.

Portugalci pritom píšu, že Mazáňovi končí zmluva na konci tejto sezóny, lenže MŠK Žilina po jeho prestupe z Podbeskidzie Bielsko-Biala informovala, že s hráčom podpísala zmluvu až do konca roka 2018...

Ak Žilinčania s hráčom nepodpíšu nový kontrakt, počas tejto zimy budú mať poslednú možnosť ho výhodnejšie predať. Hráčov manažér Branislav Jašurek pre sport.sk priznal, že okrem Benficy sú v hre aj ponuky z Talianska a Španielska.

O Jogo pripomína, že hoci má Benfica na ľavú stranu obrany aktuálne tri alternatívy (Grimaldo, Eliseu, André Almeida), zrejme bude potrebovať ďalšie, keďže o Grimalda je záujem a Eliseuov odchod sa blíži. V béčku má tiež na túto pozíciu ešte Marcela Hermesa (má ísť na hosťovanie), Pedra Amarala a Ricardo Araúja.

Na väčšiu šancu v tomto portugalskom klube stále čaká aj slovenský futbalista Martin Chrien, ktorý do Benficy prestúpil v lete.