Main Content

Chára pri prehre Boston najvyťaženejším hráčom tímu, Pánik sledoval výhru Chicaga z tribúny

piatok, 15. december 2017 08:59 | Autor: TASR

Zdeno Chára
Zdeno Chára | zdroj: TASR

Hokejisti Bostonu prehrali v noci na piatok v zámorskej NHL na domácom ľade s Washingtonom 3:5.

Kapitán Bruins Zdeno Chára bol s 22:17 min. najvyťažovanejší hráč svojho tímu, zapísal si jednu strelu na bránku a ďalšiu mu zastavila žŕdka. Slovenský obranca sa takisto prezentoval dvomi bodyčekmi, zblokoval tri strely a duel dokončil s mínusovým bodom. "Medveďom" sa proti Washingtonu dlhodobo nedarí, s Capitals prehrali 11-krát v rade.

Domáci Patrice Bergeron i hosťujúci Alex Chiasson skórovali dva razy. Chiasson dosiahol aj víťazný zásah, dal ho v 52. minúte dokonca v oslabení a výraznou mierou prispel k ukončeniu úspešného ťaženia Bostonu po troch zápasoch. "Chceli sme hrať proti Capitals fyzickejšie než v predchádzajúcich vzájomných stretnutiach. Opäť sme sa však dostali do situácie, keď sme museli doťahovať," citovala trénera Bruins Brucea Cassidyho oficiálna webstránka súťaže.

Brankár Washingtonu Braden Holtby si pripísal 34 zákrokov a proti Bostonu triumfoval deviatykrát za sebou. "Nemôžeme si priať lepšiu brankársku pozíciu. Holtby zakaždým predvádza náročné zákroky v kľúčových fázach duelu. Má veľký podiel na tímovom úspechu," uviedol Chiasson.

V ďalšom nočnom súboji Winnipeg podľahol doma Chicagu 1:5. Do hry nezasiahli Marko Daňo v drese Jets ani útočník Blackhawks Richard Pánik, ani jeden sa nezmestil do zostavy. Brankár "jastrabov" Corey Crawford mal 27 úspešných zásahov, jeho mužstvo vyhralo štvrtý súboj za sebou. Patrick Kane s Nickom Schmaltzom dali po góle a asistencii. "Toto je pravdepodobne najväčšie víťazstvo sezóny. Winnipeg hrá v tomto ročníku úžasne, je to proti nemu ťažké najmä v jeho v aréne," povedal Kane.

Jets prehrali na vlastnom ľade v riadnom hracom čase prvýkrát po jedenástich stretnutiach. "Chýbala nám rýchlosť, v polovici prvej tretiny sme zaostávali o tri góly. Ani vtedy nebolo nemožné otočiť vývoj, ale nenastolili sme našu hru," dodal domáci útočník Blake Wheeler.

Marc-Andre Fleury, brankár Vegas Golden Knights, sa radoval z triumfu v premiérovom zápase proti svojmu bývalému zamestnávateľovi Pittsburghu Penguins. Predviedol 24 úspešných zákrokov a nováčik vyhral doma tesne 2:1. Obranca Jon Merrill sa stal autorom rozhodujúceho gólu v 49. minúte. Pre Fleuryho to bolo prvé víťazstvo od 10. októbra, vynechal dva mesiace, keď sa zotavoval po otrase mozgu.

Tampa Bay Lightning zdolala Arizonu Coyotes 4:1 a pripísala si šieste víťazstvo za sebou, v decembri má stopercentnú bilanciu. Vyrovnala tretiu najdlhšiu víťaznú šnúru v klubovej histórii. Pred slovenským brankárom Petrom Budajom dostal v bránke Tampy opäť prednosť Rus Andrej Vasilevskij, dosiahol 32 zákrokov a vedie ligu s 21 víťazstvami. "Momentálne máme zo seba dobrý pocit," vyhlásil kapitán "bleskov" Steven Stamkos.

Po piaty raz sebou sa tešila Philadelphia, Flyers prekonali Buffalo Sabres 2:1. Edmontonu stále chýba zranený slovenský obranca Andrej Sekera, Oilers podľahli Nashvillu Predators 0:4. Brankár "predátorov" Juuse Saros oslavoval čisté konto vďaka 46 zásahom.

Hetrik Josha Baileyho nestačil New Yorku Islanders, "ostrovania" prehrali s Columbusom Blue Jackets 4:6. V bránke Islanders sa predstavil Nemec Thomas Greiss, Slovák Jaroslav Halák bol celý zápas na striedačke.

 

Výsledky NHL:

Boston - Washington 3:5

Columbus - New York Islanders 6:4

Philadelphia - Buffalo 2:1

Montreal - New Jersey 2:1 pp

Minnesota - Toronto 2:0

St. Louis - Anaheim 1:3

Winnipeg - Chicago 1:5

Arizona - Tampa Bay 1:4

Calgary - San Jose 2:3

Colorado - Florida 2:1

Edmonton - Nashville 0:4

Vegas - Pittsburgh 2:1