Main Content

Halák vyhorel proti Dallasu, Detroitu nepomohol ani Tatarov gól

štvrtok, 14. december 2017 09:32 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil v noci na štvrtok svoj deviaty gól v prebiehajúcej sezóne zámorskej NHL. V 30. minúte ním počas presilovky otvoril skóre duelu Detroit - Boston, jeho Red Wings však napokon podľahli 2:3 po predĺžení.

"Červené krídla" hrali v tejto sezóne šesť duelov, ktoré sa v riadnom hracom čase skončili nerozhodne, v nadstavenom čase všetky prehrali. "Kľúčom v predĺženiach je, aby ste nemysleli iba na ofenzívu, ale aj na obranu. A to sme my neurobili. Mať bilanciu 0:6 je hrozné," povedal pre oficiálny ligový web tréner Detroitu Jeff Blashill.

Brankár Jaroslav Halák absolvoval takmer polovicu duelu medzi jeho tímom New York Islanders a Dallasom, z bránky ho "vyhnal" v čase 29:21 min Jamie Benn. Po štvrtom inkasovanom góle Halák prepustil miesto Thomasovi Greissovi. Slovenský brankár inkasoval nešťastný gól od Alexandra Radulova, ktorým zvýšil na 2:0 po strele z pravej strany. Puk sa do siete dostal nešťastne, keď prešiel Halákovi pomedzi nohy. "Puk mu trafil obe korčule a potom sa dostal do siete. Sú góly, ktoré idú mimo neho, ale je to frustrujúce," vyhlásil tréner New Yorku Doug Weight. Naopak, brankár "hviezd" Kari Lehtonen kryl 32 striel "ostrovanov" a pripísal si 300. víťazstvo v kariére. "Je to skvelé dosiahnuť takúto métu. Nemôžem povedať, že som na to nemyslel, počas zápasu mi to behalo po rozume," priznal fínsky gólman.

Významný míľnik dosiahol v zápase Ottawa Senators - New York Rangers hosťujúci obranca Mark Staal. Bol to už jeho 720. zápas v drese "jazdcov", čím sa v historickej tabuľke klubu dostal na 11. miesto pred Andyho Bathgatea.

Vancouver utrpel debakel pred vlastnými fanúšikmi, Nashvillu podľahol 1:7. Na jediný gól "kosatiek" prihrával Henrik Sedin, bola to pre neho už 800. asistencia v profilige.

 

NHL - výsledky:

New York Islanders - Dallas 2:5
/za domácich Halák chytal do 30. minúty, po štvrtom góle ho nahradil Greiss/

Ottawa - New York Rangers 3:2

Detroit - Boston 2:3 pp
/za domácich Tatar 1+0/

Vancouver - Nashville 1:7