Main Content

Slovan chce posilniť brankársky post: V hľadáčiku má známe mená!

štvrtok, 14. december 2017 17:02 | Autor: Filip Chudý

Lukáš Hroššo - Slovan
Lukáš Hroššo - Slovan | zdroj: TASR

Bratislavský Slovan rozhadzuje prestupové siete. Do nich by chcel uloviť skúseného brankára. O koho má záujem?

ŠK Slovan Bratislava sa plánuje počas zimnej prestávky pred jarným bojom o titul posilniť. Jedným z postov, na ktorý belasí hľadajú vhodné posily, je ten brankársky. Po letnom odchode Ján Muchu a Martina Krnáča chcelo vedenie klubu získať už v lete aspoň jedného skúsenejšieho brankára, ale to sa mu nepodarilo.

Na jeseň tak mal náš najslávnejší klub medzi tri žrde k dispozícii iba troch mladých odchovancov. Jednotkou bol 20-ročný Dominik Greif a chrbát mu kryli 18-roční Frederik Valach s Tomášom Rybárom.

Všetko ale mohlo byť inak, ak by Michal Šulla (26) nemal problémy s ramenom. V lete sa totiž jeho prestup zo Senice do Slovana považoval pomaly za hotovú vec. Šulla nakoniec po operácii vypadol na prakticky celú jesennú časť, keďže aspoň na lavičku Záhorákov sa dostal až v poslednom 19. kole proti Michalovciam (1:1).

Nie je vylúčené, že Šulla predsa len zakotví v Slovane, keďže je stále na nákupnom zozname belasých, ale už by nemal byť na jeho čele.

Podľa našich informácií sa Slovan zameral na získanie najlepšieho brankára jesennej časti Fortuna ligy Lukáša Hrošša (30). Vedenie Nitry ho ale zatiaľ nechce uvoľniť, hoci nie je vylúčené, že svoje stanovisko zmení. Hroššo má totiž zmluvu pod Zoborom len do konca tejto sezóny, no je tam aj možnosť opcie.

Hroššo už raz belasých posilnil, keď ho Slovan získal na polročné hosťovanie pred vstupom do skupinovej fázy Európskej ligy na jeseň 2011. V nej si zachytal v štyroch zápasoch, v oboch proti Salzburgu aj Parížu Saint-Germain. Parížania mu pritom dokázali dať len jeden gól.