Main Content

ŠK Slovan uhral bezgólovú remízu v Nikózii s APOEL FC

utorok, 26. júl 2011 21:30 | Autor: TASR

ŠK Slovan uhral bezgólovú remízu v Nikózii s APOEL FC
ŠK Slovan uhral bezgólovú remízu v Nikózii s APOEL FC | zdroj: SITA

Slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava remizoval v utorňajšom prvom zápase 3. predkola Ligy majstrov 2011/2012 na ihrisku cyperského tímu APOEL FC 0:0.

Domáci mali najmä v druhom polčase enormný tlak, ale z množstva gólových príležitostí nedokázali prekonať výborne chytajúceho brankára Slovana Matúša Putnockého. Odveta je na programe v stredu 3. augusta v Bratislave na Pasienkoch (20.15 h).

Výsledok - prvý zápas - 3. predkolo LM 2011/2012:

APOEL Nikózia (Cyp.) - ŠK Slovan Bratislava (SR) 0:0


ŽK: 37. Poursaitides - 29. Guédé, 36. Grendel, rozhodoval: Van Boekel (Hol.)

Zostavy:
APOEL: Chiotis - Poursaitides, Kontis, P. Jorge, Boaventura - Morais, H. Pinto - Adorno (72. Tričkovski), Manduca (59. Marcinho), Charalambides - Solari (59. Ailton)
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Dobrotka, Had, Čikoš (86. Ivana) - Kladrubský - Štepanovský (71. Pauschek), Guédé, Grendel (61. Milinkovič), Žofčák - Šebo

I. polčas

Prvú príležitosť mali hostia. V 2. min zahrával z pravej strany priamy kop Žofčák, centrom našiel Kladrubského, ktorý hlavičkou predĺžil na zadnú žrď, ale Guédé už bol z uhla a nastrelil len domáceho brankára. Z následného rohového kopu "nezapršalo". Na začiatku 16. min mal Slovan po rohovom kope domácich šancu na rýchly protiútok. Grendel sa vysokým pasom z polovice ihriska pokúšal nájsť nabiehajúceho Šeba, ale pri lopte bol skôr pohotový gólman Chiotis. V 20. min sa pekná strela Kladrubskému z 20 m sa obtrela o ľavú žrď. Na druhej strane obrovskú šancu Kontisa v 22. min zmarilo jeho postavenie mimo hry. V 26. min skúšal šťastie strelou z diaľky Manduca, ale Putnocký bol pozorný. O tri minúty mal možnosť ohroziť bránku hostí aj Paulo Jorge, no jeho hlavička po priamom kope Charalambidesa letela vysoko nad. V 32. min podržal loptu v strede ihriska Štepanovský potiahol ju bližšie k pokutovému územiu a jeho prudký pokus z približne 25 m tesne minul priestor medzi tromi žrďami. V 43. min zmaril obrovskú šancu domácich obetavým zákrokom na rohu pokutového územia Dobrotka, ktorý trafil najprv loptu a potom zrejme aj protihráča. Hráči aj fanúšikovia APOEL-u si pýtali pokutový kop, ale píšťalka hlavného rozhodcu zostala nemá.

II. polčas

Druhý polčas otvorila aktivita domáceho mužstva. Hráči APOEL-u mali loptu častejšie na kopačkách, zo snahy však vyťažili len štandardné situácie a priamo neohrozili Putnockého. Hostia sa v úvodnej štvrťhodine nedostali poriadne na polovicu súpera. Najväčšiu príležitosť mali Cyperčania v 64. min, keď sa Kontis ocitol zoči-voči Putnockému, ale brankár Slovana zachránil slovenské mužstvo od istého gólu. V 68. min mali konečne možnosť aj "belasí", na Guédého strieľaný center z pravej strany chýbal Šebovi polkrok. Už o minútu neskôr Ailton v čistej šanci nikým neatakovaný z deviatich metrov netrafil bránku. Tlak domácich enormný. Ailtonova hlavička po rohovom kope skončila len tesne vedľa. Štvrťhodinu pred koncom váhal s rozohrávkou striedajúci Milinkovič, loptu mu zobral ďalší nový hráč Tričkovski, ale jeho pokus z vnútra pokutového územia smeroval približne dva metre vedľa. V 83. min spálil ďalšiu príležitosť Paulo Jorge, jeho strelu po rohovom kope zblokovala obrana Slovana. "Belasí" v záverečných minútach ubránili bezgólovú remízu a vytvorili si dobrú pozíciu pred budúcotýždňovou odvetou.

© WEBNOVINY