Main Content

PL FOCUS 16: PRIPÚTAJTE SA. ČAKÁ NÁS VZRUŠUJÚCA JAZDA!

streda, 13. december 2017 09:17 | Autor: Martin Gregor

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: © TASR

Túto vetu vyslovil Pep Guardiola v auguste, ešte pred začiatkom sezóny, v ktorej jeho mančaft láme jeden rekord za druhým.

Štrnásťzápasová víťazná séria v lige, individuálne top výkony hráčov, ale najmä herný štýl, ktorému na Ostrovoch nikto neveril, ale fakty mu dávajú za pravdu:

Zo 4 základných parametrov až v troch jasne dominujú Citizens. Dali najviac gólov – 48, zaznamenali najviac prihrávok – 11 578 a Kevin De Bruyne má na konte najviac asistencií – 8.

Na Old Trafford to bolo jasné a zaslúžené víťazstvo, ešte nikdy v histórii ligy nemali United na vlastnom štadióne také nízke držanie lopty (35%), čo iba dokazuje, že hostia tvorili, tlačili a najmä zobrali tri cenné body. Show pokračovala aj v útrobách a šatniach po nervóznom závere mestského derby, sme zvedaví, či FA nájde a potrestá vinníkov…

Na Anfield uhral Everton cennú remízu. Klopp namiešal prekvapujúcu zostavu a Big Sam odchádzal spokojný. Či dokáže vyžmýkať šťastie aj zo žuvačiek, ktorými sa napcháva, nevedno.

West Ham šokoval Chelsea a možno aj vlastných fanúšikov, ale konečne pozitívne. Skalp majstra v hernej i výsledkovej kríze možno nakopne kladivárov k lepším zajtrajškom.

Wenger odkoučoval na lavičke kanonierov zápas č. 1 200, ale nebol za tri body. Blysol sa však opäť extra žolík Giroud, ktorý ako náhradník dal z lavičky gól číslo 17, čím dorovnal rekordéra United Ole Gunnara Solskjarea. Francúz ma obdivuhodnú motiváciu a všetky predoklady na to, aby sa stal najlepším v tejto nevďačnej kategórii Premier League. Vedeli ste, že v roku 2017 dal až 10 víťazných gólov po 80. minúte zápasu?

Maratón prenosov pokračuje rýchlym tempom a na lídra ligového pelotónu čaká doma ďalší ambiciózny súper v snahe konečne minimálne bodovať, ak nie rovno zvíťaziť, čo by bol pre všetkých ten najlepší predvianočný darček.

Zápas Manchester City – Tottenham Hotspur môžete spolu s komentátorom Richardom Feketem sledovať v sobotu 16. decembra od 18:30 exkluzívne na DIGI Sport 1.

ZÁKROKY 16. KOLA

Brazílčan Ederson žiaril v mestskom derby s United, jeho krajan Gomes zas v zápase s Burnley. Fraser Forster zas vychytal kanonierov a jeho svätci tak uhrali s Arsenalom aspoň bod.

GÓLY 16. KOLA

Jermain Defoe z Bournemouthu konečne splatil dôveru svojmu manažérovi proti Crystal Palace, hoci tri body z toho neboli. Mohamed Salah znova potvrdil, že chce byť top strelcom celého ročníka a Riyad Mahrez si tentoraz zaspomínal na majstrovskú sezónu proti Newcastle United. S novým účesom mu to stále strieľa parádne.

MOMENT 16. KOLA: MANCHESTERSKÉ DERBY

ManUtd prišiel v domácom prostredí o svoju výnimočnú 40-zápasovú sériu bez prehry. Posledná prehra prišla ešte v septembri 2016 a postarali sa o ňu takisto hráči ManCity. Guardiolovci majú už 11-bodový náskok na čele a ťahajú 14-zápasovú ligovú šnúru víťazstiev, čím vytvorili nový rekord PL.

HRÁČ 16. KOLA: STEVE MOUNIÉ (HUDDERSFIELD TOWN)

Reprezentant Beninu strelecky mlčal od úvodného kola a presadil sa až v tom aktuálnom. Jeho dva góly znamenali víťazstvo nad Brightonom a Terriers tak úspešne ukončili sériu štyroch prehier za sebou.

SUMÁR 16. KOLA