Main Content

Buffon vie, čo bude robiť po konci kariéry: Už teraz sa učí po anglicky

streda, 13. december 2017 09:09 | Autor: Jakub Vaverka

Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon | zdroj: TASR

Legendárny taliansky brankár Gianluigi Buffon podľa všetkého zavesí kopačky po sezóne na klinec. Opora Juventusu Turín už teraz vie, čo bude robiť po konci aktívnej činnosti.

Taliansky denník ​La Stampa priniesol informácie, podľa ktorých už dlhoročný taliansky reprezentačný brankár Gianluigi Buffon vie, čo bude robiť po konci kariéry. 39-ročný veterán viackrát prehlásil, že po prebiehajúcom ročníku zavesí kopačky na klinec.

„Cítim sa pre klub dôležitý, ale neviem, čo si o tom myslí Juventus,“ začal Buffon. V januári sa „Gigi“ stretne s turínskym obchodným riaditeľom Giuseppem Marottom a dohodnú sa, aká bude pozícia tohto legendárneho brankára po aktívnej činnosti.

La Stampa tvrdí, že sa Gianluigi Buffon stane novým riaditeľom Juventusu Turín. Buffon sa dokonca začal učiť po anglicky, čo by mu príchod na novú pozíciu malo uľahčiť. „Toto je moja posledná sezóna, som si istý rozhodnutím, ktoré som urobil.“

„Ďalšie dva roky by nepridali k tomu, čo som dosiahol, prakticky nič. Jediným spôsobom, ako ostať v aktívnom futbale je vyhrať Ligu majstrov. V tom prípade by som sa pokúsil vyhrať s Juventusom majstrovstvá sveta klubov,“ zakončil charizmatický a veľmi obľúbený skúsený brankár.