Main Content

Na ľade sú konkurenti, vo virtuálnom svete spoluhráči. Laine bonzuje na krajana: „Je stále online!“

utorok, 12. december 2017 16:53 | Autor: Dávid Lech

Nikolaj Ehlers (v pozadí) a Patrik Laine
Nikolaj Ehlers (v pozadí) a Patrik Laine | zdroj: TASR

Keď sa stretnú na ľade, sú veľkými konkurentmi. Vo virtuálnom priestore sú ale spoluhráči. Fínsky kanonier Patrik Laine prezradil, s kým trávi najviac času za videohrami.

Len nedávno si skrížili hokejky a na ľade boli veľkými súpermi. Fínski útočníci Patrik LaineAleksander Barkov patria medzi dobrých priateľov. Zo vzájomného zápasu medzi Floridou Panthers a Winnipegom Jets vyšiel víťazne druhý menovaný vďaka výsledku 6:4. Kanadskému tímu nepomohol ani skvelý výkon Laineho, ktorý strelil jeden gól a na ďalšie dva asistoval. Barkov v dueli zaznamenal bod za gólovú prihrávku.

Napriek tomu, že Laine s Barkovom hrajú za rozdielne tímy, veľa času spolu trávia ako spoluhráči. Nie však na ľade, ale vo virtuálnom svete. Ich vášňou sú videohry, predovšetkým bojová hra Call of Duty. „Zvyčajne mu ani nemusím písať. Je vždy online!“ bonzoval na svojho krajana fínsky superkanonier Patrik Laine reportérovi Matthewovi DeFranksovi.

Okrem podpichovačiek ale Laine vzdal Barkovovi, ktorý bol posledné dva roky učňom legendárneho Jaromíra Jágra, veľkú poklonu. „Keď som hral v juniorke a on už hral profesionálne hokej, bol jedným z mojich idolov. Stále je jedným z mojich idolov. Je skutočne dobrým hráčom a stáva sa z neho jeden z najlepších stredných útočníkov ligy. Už ním vlastne je. Je jedným z najpodceňovanejších hokejistov v NHL,“ konštatuje pre stránku sun-sentinel.com.

Barkov v aktuálnej sezóne odohral 29 stretnutí, v ktorých pozbieral 28 kanadských bodov. Patrí medzi najkomplexnejších útočníkov profiligy a priemerne trávi na ľade 22 minút a 26 sekúnd, vďaka čomu je vôbec najvyťaženejším útočníkom aktuálneho ročníka.
Patrik Laine nastúpil tento ročník do 31 súbojov, strelil 15 gólov a na ďalších 11 asistoval. S 26 kanadskými bodmi je tretím najproduktívnejším hráčom svojho tímu.