Main Content

Sekera stále chýba v zostave Edmontonu. Slovák sa vyjadril k svojmu zdravotnému stavu

utorok, 12. december 2017 16:38 | Autor: Dávid Lech

Andrej Sekera
Andrej Sekera | zdroj: TASR

Andrej Sekera výrazne chýba obrane Edmontonu Oilers. Kedy by sa mohol vrátiť do kolotoča NHL? Slovák okomentoval svoj aktuálny zdravotný stav.

Andrej Sekera sa v tohtoročnom play-off zranil po osobnom súboji s Ryanom Getzlafom. Ľad opustil za pomoci spoluhráčov a diagnóza znela natrhnuté vonkajšie krížne väzivo v kolene. Lekári predpovedali zhruba polročnú pauzu. Úvod nového ročníka NHL tak nestihol a defenzíve Edmontonu Oilers výrazne chýba.

V kanadskom tíme patril medzi lídrov na modrej čiare, okrem kvalitnej podpory v ofenzíve bol spoľahlivým hráčom aj vo vlastnej obrannej tretine. Edmonton patrí tento ročník medzi najhoršie kluby NHL a zvrátiť nepriaznivú situáciu v tabuľke by im mohol pomôcť návrat slovenského obrancu do zostavy.

Prognózovali mi návrat koncom decembra alebo začiatkom januára. Všetko to ale závisí od toho, ako bude reagovať koleno na ľade. Bude to bolieť alebo budem mať nejaké problémy. Musíme sa odraziť práve od toho,“ komentuje možnosť svojho návratu na ľad ešte v tomto kalendárnom roku Andrej Sekera.

Pre edmontonsun.com prezradil, že sa na ľade cíti veľmi dobre a postupne sa nemusí vyhýbať ani fyzickému kontaktu, čo je pri rekonvalescencii zranení vždy veľmi pozitívna správa: „Cítim sa omnoho lepšie. Testujem koleno v súbojoch a začínam v nich hrať naplno. Testujem ho a sledujem, ako reaguje. Na ľade toho robím stále viac a viac a rovnako pracujem aj v posilňovni. Musím sa uistiť, že to bude stopercentné.

Rodák z Bojníc bol vlani označovaný za najlepšieho obrancu svojho tímu a klubu z provincie Alberta výrazne chýba v zostave. Oilers patrí aktuálne v Západnej konferencii predposledná priečka s osembodovou stratou na ôsme postupové miesto do play-off. Stále ide o manko, ktoré sa dá po novom roku zmazať, no klub musí výkonnostne výrazne pridať.

 

Dopomôcť by im k tomu mal skorý návrat Sekeru, ktorý bude, zdá sa, o pár týždňov plne pripravený vrátiť sa do zápasového kolotoča: „Zaťažujem koleno na sto percent. Nepremýšľam o tom. Ak by som o tom premýšľal, stalo by sa niečo zlé. Zvykám si len na bandáž. Je to proces, ktorý je v športe prirodzený. Ak sa zraníte, musíte sa o seba starať a byť si istý, že sa vrátite opäť silný,“ uzatvoril svoje rozprávanie Sekera, ktorý v uplynulom ročníku pozbieral v 80 zápasoch 35 kanadských bodov za bilanciu 8+27.