Main Content

Pánik prehovoril o chabej forme. Tréner Quenneville vie, čo musí Slovák zlepšiť

utorok, 12. december 2017 16:06 | Autor: Dávid Lech

Richard Pánik
Richard Pánik | zdroj: TASR

Richard Pánik neskóroval už 21 zápasov v rade. Slovák prehovoril o chýbajúcej forme, tréner Joel Quenneville má na celú situáciu jasný pohľad.

Slovenský krídelník v službách Chicaga Blackhawks vstúpil do nove sezóny ako veľká voda. Po deviatich stretnutiach mal na konte 8 kanadských bodov za 5 gólov a 3 asistencie. Bojoval o popredné priečky medzi strelcami i v produktivite. Od 21. októbra, kedy sa strelecky presadil do siete Arizony Coyotes mu ale zvlhol pušný prach.

Na šiesty gól v sezóne čaká už takmer 2 mesiace. Za toto obdobie si na konto pripísal len šesť bodov za asistencie, ktoré pozbieral dovedna v troch dueloch. Aktuálne ťahá sedemzápasovú šnúru bez bodu a z elitnej útočnej formácie „jastrabov“ klesol do štvrtej lajny, kde hráva priemerne 12 minút za zápas.

V údernej formácii Jonathana Toewsa ho nahradil mladík John Hayden. „Hayden dobre drží puk, vďaka nemu sme dlhšie v útočnom pásme, je to niečo, čo potrebujeme, aby sme boli ako tím efektívnejší. Myslím, že robí dobrú robotu,“ komentuje zmenu v elitnom útoku Chicaga tréner Joel Quenneville.

Slovenský krídelník, ktorý pred sezónou podpísal nový dvojročný kontrakt v hodnote 5,6 miliónov amerických dolárov, si je vedomý, že nenapĺňa očakávania a jeho výkony nie sú príliš presvedčivé: „Jednoducho musím hrať lepšie. Snažím sa na to príliš veľa nemyslieť a ostať pozitívny. Potrebujem jeden gól a myslím si, že to potom pôjde,“ komentuje celú situáciu ohľadom chabej formy pre chicagotribune.com.

Kouč Quenneville má v neúspechu Pánika jasno. Taktiež prezradil dôvod jeho preradenia do nižšej formácie: „Každý chce skórovať. Občas je potrebné vziať hráčovi dostatok príležitostí a prinútiť ho, aby na tom pracoval. Každý chce byť úspešný... No nie je dobré nechať hokejistu v takomto rozpoložení dlho.

Úspešný lodivod Chicaga Blackhawks tak nechcel nechať rodáka z Martina dlho trápiť sa v prvej formácii a snažil sa ho motivovať zmenou spoluhráčov. „Niektorí strelci a hráči občas vychladnú. V jeho prípade hrá efektívnejšie, keď hrá viac fyzicky a tlačí sa do brány,“ prezrádza recept na úspech, ktorý by mohol pomôcť Pánikovi vrátiť sa späť do hernej pohody.