Main Content

Ramsaymu vypadlo viacero opôr. Musel urobiť zmeny v nominácii

pondelok, 11. december 2017 16:40 | Autor: TASR

Craig Ramsay
Craig Ramsay | zdroj: TASR

Bratislava 11. decembra (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia sa zišla na pondelňajšom zraze pre treťou akciou sezóny v neúplnom zložení.

Z pôvodných 24 nominovaných hráčov na turnaj MECA Hockey Games 2017 v nórskom Hamare chýbalo trénerovi Craigovi Ramsaymu v Bratislave osem hokejistov. Slovenský kouč musel urobiť tri zmeny kvôli zraneniam. Ladislava Nagya nahradil Matúš Sukeľ, miesto Ladislava Romančíka zaujal Peter Čerešňák a dvojica Miloš Paulovič - Michal Krištof nahradila Mareka Viedenského. Káder sa tým rozšíril na 25 hráčov.

Na úvodnom tréningu pred odletom do Nórska nemal realizačný tím k dispozícii Michela Miklíka z fínskeho Jyväskylä a štvoricu slovanistov Ivana Švarného, Andreja Meszároša, Pavla Skalického a Tomáša Hrnku. Všetci sa k tímu pripoja v utorok. "Belasých" ešte v pondelok večer čakal zápas v KHL na ľade Dinama Minsk. V utorok si povinnosti v Lige majstrov budú plniť Vladimír Dravecký z Třinca a Adam Jánošík z Liberca, obaja sa k výprave pridajú až v Hamare. Na zraz do Bratislavy pricestoval aj Ivan Baranka z Vítkovíc, ktorý bol v nominácii aj na predchádzajúci Nemecký pohár, 32-ročnému obrancovi však vtedy neodobril štart lekár tímu. Naopak, po dvoch rokoch sa v národnom tíme predstaví ďalší obranca, Tomáš Starosta.

"Ja sa na turnaj teším. Je to pre mňa motivácia ukázať sa, čo vo mne je a zároveň by som chcel zabojovať o olympijskú miestenku," povedal skúsený Starosta. Rovnako po dvoch rokoch si najcennejší dres oblečie aj útočník Tomáš Surový.

"Ja sa veľmi teším, pretože som nebol v reprezentácii dlhšie. Ale skôr som zvedavý, čo ukážem. Je to z mojej strany o očakávaní. Na olympiádu vôbec nemyslím, je na to ešte priskoro," uviedol Surový.

Po druhý raz za sebou dostali dôveru trénera Ramsayho obrancovia Peter Čerešňák a Adam Jánošík a útočníci Patrik Lamper, Matúš Sukeľ, Lukáš Cingel, Peter Ölvecký, Miloš Paulovič, Michal Krištof a Miloš Bubela. Všetci sa predstavili aj na novembrovom turnaji v Augsburgu. Slovenskí hokejisti absolvujú spolu dve tréningové jednotky a v stredu ráno odletia do Hamaru. V dejisku tohtoročného turnaja nastúpia od štvrtka do soboty postupne proti Francúzsku, olympionikom Ruska a domáceho výberu. Vlani sa Slováci pod vedením Zdena Cígera predstavili v dvojzápase v Hamare v generálke na MS v Kolíne. V oboch zápasoch proti Nórom zvíťazili 3:2, resp. 3:0. Príjemné spomienky má na druhý duel Július Hudáček, ktorý vychytal čisté konto. Brankársky post je v súčasnej situácii najvyrovnanejší. Skvelými výkonmi sa na novembrovom turnaji v Nemecku prezentovalo trio Ján Laco, Patrik Rybár a Marek Čiliak, spolu s Hudáčkom tentokrát dostanú priestor Denis Godla a Branislav Konrád.

V nominácii na decembrovú previerku sa očakával aj Tomáš Záborský z fínskeho klubu Tappara Tampere. Ten sa ospravedlnil pred turnajom v Augsburgu, generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan tentokrát jeho telefónne číslo vytočil opäť. "Hovorili sme spolu. Tomáš čaká spolu s manželkou prírastok do rodiny a preto by chcel byť v tomto období s ňou. Jeho účasť na olympiáde sa týmto skomplikovala, ale čo sa týka budúcnosti, vyjadril sa smerom k reprezentácii pozitívne," povedal Šatan.

Aktualizovaný káder SR pred MECA Hockey Games 2017:

Brankári: Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR), Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín.), Július Hudáček (HC Severstaľ Čerepovec/KHL)

Obrancovia: Peter Čerešnák (HC Plzeň/ČR), Tomáš Starosta (HK Dukla Trenčín), Andrej Meszároš (HC Slovan Bratislava/KHL), Ivan Švarný (HC Slovan Bratislava/KHL), Dominik Graňák (Mountfield Hradec Králové/ČR), Adam Jánošík (Bílí Tygři Liberec/ČR), Ivan Baranka (HC Vítkovice Ridera/ČR), Oldrich Kotvan (BK Mladá Boleslav/ČR)

Útočníci: Matúš Sukeľ (MHK 32 Liptovský Mikuláš), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR), Lukáš Cingel (HK Hradec Králové/ČR), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Michel Miklík (JYP Jyväskylä/Fín), Peter Ölvecký (HK Dukla Trenčín), Miloš Bubela (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Patrik Lamper (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Tomáš Surový (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Tomáš Hrnka (HC Slovan Bratislava/KHL), Pavol Skalický (HC Slovan Bratislava/KHL), Michal Krištof, Miloš Paulovič (obaja HK Nitra), Libor Hudáček (Örebro Hockey, Švéd.)

Realizačný tím: Miroslav Šatan (generálny manažér), Craig Ramsay (hlavný tréner), Vladimír Országh, Ľubomír Višňovský (asistenti trénera), Ján Lašák (tréner brankárov), Igor Andrejkovič (videoanalytik), Iľja Chandoga (lekár), Viktor Fábik, Andrej Foltýn (fyzioterapeuti), Dušan Čulka, Juraj Stopka (výstrojoví manažéri)

Program turnaja MECA Hockey Games 2017:

štvrtok 14. decembra: Francúzsko - SLOVENSKO (16.00), Nórsko - olympijský výber Ruska (20.00)

piatok 15. decembra: olympijský výber Ruska - SLOVENSKO (16.00), Nórsko - Francúzsko (20.00)

sobota 16. decembra: Francúzsko - olympijský výber Ruska (13.00), Nórsko - SLOVENSKO (17.00)