Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (26.7.2011) + VIDEO

utorok, 26. júl 2011 18:38 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (26.7.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (26.7.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Posilní Cazorla Malagu?

Už sme niekoľkokrát písali o tom, že Malaga patrí k najaktívnejším tímom aktuálneho prestupového obdobia. Napriek tomu, že vedenie klubu do tímu pritiahlo už viac ako poltucet zvučných mien má stále dostatok financií na ďalšie míňanie.

Výraznejší obnos peňazí by mali predstavitelia čierneho koňa budúcej sezóny La Ligy údajne utratiť za Santiho Cazorlu z Villarrealu. O reprezentačného záložníka španielskej reprezentácie je veľký záujem aj v Arsenale. Cena 26 ročného stredopoliara je podľa renomovaného portálu transfermarkt okolo 18 miliónov eur.

PSG chce Pastoreho

Už včera sme v našich prestupových špekuláciách naznačili záujem Paris Saint Germain o talentovaného Javiera Pastoreho z Palerma. Dnes sa tieto dohady posunuli opäť o krok vpred. Podľa čerstvých informácií by sa Pastoreho prestup do Paríža mal spečatiť už v priebehu budúceho týždňa. Hodnota 22-ročného Argentínčana, ktorý je tiež držiteľom talianskeho pasu, je podľa portálu transfermakt  21 miliónov eur. 

Galatasaray lanári Ebouého

Emmanuel Eboué sa možno už čoskoro presťahuje do Istanbulu. Podľa anglických médií má turecký veľkoklub Galatasaray pripravených na stole 4,5 milióna eur, ktoré chce vedeniu „Gunners“ za 28 ročného obrancu z Pobrežia Slonoviny ponúknuť. 

Aquilani opúšťa Liverpool

Alberto Aquilani opúšťa Liverpool a smeruje do Fiorentiny. Napriek tomu, že dohoda medzi týmito dvoma klubmi je už pár dni na svete Fiorentina ešte nedotiahla do konca zmluvu medzi klubom a hráčom.
Schweinsteiger nikam nepôjde

Hoci v posledných dňoch prejavilo viacero veľkoklubov záujem o angažovanie nemeckého reprezentanta Bastiana Schweinsteigera predstavitelia Bayernu Mníchov dnes oznámili prostredníctvom novinárov všetkým záujemcom, že 26-ročný stredopoliar nie je v žiadnom prípade na predaj.

Hamšík do AC po novom nepôjde

Prestupová sága MAREK HAMŠÍK nemá konca kraja. Pred otvorením prestupového trhu to vyzeralo tak, že Hamšík určite nikde neprestúpi. Neskôr sa objavili špekulácie o záujme AC Miláno. Potom AC tieto špekulácie poprelo. Medzitým Hamšík priznal, že by si za Rossoneri rád zahral. Na to reagoval prezident Neapolu Aurelio de Laurentiis tým, že Hamšíka pustí, ale len za 100 miliónov eur (tie by však určite žiaden klub na svete za slovenského kapitána neponúkol).

Neskôr AC opäť otvorilo kapitolu Hamšík, pravdepodobne tak odignorovalo predchádzajúce vyjadrenia prezidenta SSC. No a teraz sa k veci vyjadril aj sám kapitán slovenskej reprezentácie: ,,Nikdy som nerozmýšľal nad tým, že by som opustil Neapol. Milujem týchto ľudí, toto mesto.   Možno raz prestúpim do ešte väčšieho klubu, no tento čas zatiaľ neprišiel.”