Main Content

FOTO: Druholigový MHK Martin má nové pekné dresy (fotky vnútri)

nedeľa, 10. december 2017 09:47 | Autor: Jakub Vaverka

Thumbnail
FOTO: Nové dresy MHK Martin, ktoré nahradili staré patriace MHC | zdroj: Ľudovít Lettrich

Martinčania si zahrali v minulej sezóne v semifinále Tipsport ligy, následne ale prišli existenčné problémy, bankrot značky MHC a začiatok od nuly. Klub pod novou značkou MHK ale dokazuje, že je na správnej ceste.

MHK Martin v tejto sezóne štartuje v tretej najvyššej slovenskej hokejovej súťaži, ktorá nesie označenie druhá liga. Martinčania začali od nuly, nové vedenie a čerstvá sila v manažmente robia kroky, vďaka ktorým je zimný štadión v Martine plný aj počas druholigových stretnutí.

Potvrdzuje to fakt, že na nedávny zápas s Humenným prišlo do Turca 2600 divákov a priemerná návštevnosť v tejto sezóne sa v Martine pohybuje na úrovni približne 1500 divákov. MHK má obmedzené možnosti, ale robí, čo môže a fanúšikovia stoja za klubom.

Včera odohrali hokejisti z Turca posledný domáci zápas v tomto kalendárnom roku. Porazili poľský Sanok 4:2 a stretnutie sledovalo vyše 1500 priaznivcov. Na stretnutí boli odmeňované klubové legendy (prvá skupina) pri príležitosti 85.výročia hokeja v Martine, prišiel aj Mikuláš, ktorý potešil najmenších a v prestávke po druhej tretine martinské hokejové centrum videlo takzvaný bubble hockey, veľké lákadlo pre divákov.

Fanúšikov potešilo klubové vedenie aj novými dresmi. Doteraz Martin hral v sade, ktorá niesla ešte logo MHC, avšak od včera je to minulosťou. Klub predstavil novú verziu, s aktuálnym logom MHK. Tvorcom sa dresy podarili, spokojní sú aj priaznivci. Navyše, tieto dresy pripomínajú mierne dizajn NHL, pretože je na nich veľmi malý počet sponzorov. To je samozrejme spôsobené tým, že Martin hrá až tretiu najvyššiu súťaž. Ak však bude práca kompetentných pokračovať tak, ako doteraz, toto tvrdenie dlho platiť nebude.