Main Content

Messi pociťuje starnutie na vlastnej koži: Pochopil som, že nemôžem hrať stále

sobota, 9. december 2017 11:49 | Autor: Dávid Lech

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Čas sa nedá zastaviť a na vlastnej koži to pociťuje aj tridsiatnik Lionel Messi. Argentínčan si uvedomuje, že už nemôže hrávať každý zápas sezóny.

Hviezdny Lionel Messi oslavoval tento rok 30. narodeniny a plynutie času sa začína prejavovať aj na jeho hre. Na ihrisku stále dominuje, no pred médiami nič nezahmlieval a priznal, že v súčasnosti už nie je schopný odohrať kompletnú sezónu bez prestávky.

V minulosti bolo nepredstaviteľné, že by si Messi nenašiel miesto v základne zostave katalánskeho klubu. V tejto sezóne vynechal už tri stretnutia, pričom posledné dva duely v Lige majstrov začal na striedačke.

Uvedomil som si, že sezóna je dlhá, sú časy, kedy to ide ťažšie, pretože roky utekajú a moje telo začína platiť cenu za hru v toľkých zápasoch. Nehrať je niekedy jednoducho najlepšie. Roky pribúdajú a budem hrať stále menej. Ak by som nastúpil do každého zápasu, podpísalo by sa to na mojom tele. Pochopil som, že už nemôžem hrať každý zápas, je to tak pre mňa lepšie,“ povedal Messi pre stránku tycsports.com.

Pre anglickú stránku express.co.uk sa vyjadril aj k čoraz blížiacim sa MS vo futbale 2018. Argentína neprežila vydarenú kvalifikáciu a postup jej v poslednom zápase vystrelil hetrikom práve geniálny Messi: „Je pravdou, že sa musíme zlepšiť, ak chceme pomýšľať na titul svetových šampiónov. Nie sme od toho ale ďaleko, hoci sú od nás lepšie tímy ako napríklad Brazília, Nemecko, Francúzsko a Španielsko,“ menuje najväčších favoritov svetového šampionátu.