Main Content

Šialený príbeh v NHL: Z permanentkára sa behom minúty stal brankár St. Louis Blues (+VIDEO)

sobota, 9. december 2017 09:19 | Autor: Dávid Lech

Tyler Stewart
Tyler Stewart | zdroj: Twitter Fox Sports

Tyler Stewart si už tradične šiel vychutnať zápas „svojich“ St. Louis Blues proti Dallasu Stars. To ešte netušil, že sa o pár hodín postaví do brány milovaného tímu.

Pred zápasom St. Louis Blues a Dallas Stars sa zranil náhradník tímovej jednotky Carter Hutton a brankár farmárskeho celku Ville Husso nestíhal doraziť na zápas včas. Vedenie klubu tak promptne zareagovalo a kontaktovalo fanúšika Tylera Stewarta.

25-ročný mladík v minulosti chytal ako univerzitný hráč a v súčasnosti je s celou rodinou hrdým držiteľom permanentky v sektore 313. V úvode stretnutia ostalo ale jeho miesto prázdne. „Prišiel som domov z práce a bol som z toho úplne mimo. Šialené,“ opisoval prvotné pocity po tom, čo ho manažment „bluesmanov“ povolal do tímu ako náhradníka Jakea Allena.

Byť s tímom počas rozcvičky? Splnil sa mi sen. Najprv som si vravel, že nemám ani len šancu na to, aby som sedel aspoň na lavičke. No absolvovať s hráčmi predzápasovú rozcvičku, to bolo neskutočné,“ cituje slová nadšeného priaznivca oficiálna stránka nhl.com.

Prvotne si dokonca myslel, že si oblečie dres Dallasu Stars. „Myslel som si, že budem s Dallasom, pretože som počul, že sa im zranil Bishop. Potom som ale uvidel náhradníka McKenna a tak som si hovoril: Čo sa mohlo stať? Nikde som nevidel Huttona, takže to bolo jasné. Idem na to!

Aby toho nebolo málo, okrem predzápasovej rozcvičky bol v úvode zápasu dokonca aj na striedačke Blues. Ville Husso totiž dorazil na stretnutie až po piatich minútach od úvodného buly. Fín potom nadšeného fanúšika vystriedal. „Bola to skutočne zábava. Bol som súčasťou predzápasovej reči trénera Yea a ďalších vecí, ktoré sa robia pred zápasom. Bolo bláznivé, ako uvoľnení boli všetci. Myslel som si, že budú trochu nervózni, ale oni si jednoducho robili zo všetkého srandu. Človek by ani nepovedal, že sa chystajú na zápas,“ opísal dianie v šatni Stewart, ktorý si v šatni našiel miesto vedľa hviezdneho Vladimira Tarasenka.