Main Content

Preview - Audi Cup: FC Barcelona - Porto Alegre, Bayern Mníchov - AC Miláno

utorok, 26. júl 2011 13:08 | Autor: Jakub Vaverka

Preview - Audi Cup: FC Barcelona - Porto Alegre, Bayern Mníchov - AC Miláno
Preview - Audi Cup: FC Barcelona - Porto Alegre, Bayern Mníchov - AC Miláno | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Dnešným dňom štartuje predsezónny prestížny turnaj Audi Cup, ktorého hostiteľom je podobne ako počas prvého ročníka (uskutočnil sa v roku 2009) mníchovský Bayern. Allianz Aréna, ktorá patrí medzi najkrajšie futbalové stánky v Európe, dnes a zajtra privíta mužstvá Barcelony, milánskeho AC a Internacionalu Porto Alegre. Prinášame vám analýzu k dnešným “semifinálovým” stretnutiam.

SEMIFINÁLE

FC Barcelona - Internacional Porto Alegre


začiatok: 18,15 hod

Katalánci ako úradujúci šampióni La Ligy a Ligy majstrov budú proti, na našom kontinente takmer úplne neznámemu, Porto Alegre, jasnými favoritom na postup do stredajšieho finále. Internacionalu môže vyhovovať práve to, že Blaugranas nebudú vedieť, čo od nich môžu čakať. Pozícia “fantóma”, alebo ak chcete čierneho koňa turnaja, môže Porto Alegre len vyhovovať.

 Barcelona takmer naisto nenastúpi v plnej sile, no aj za predpokladu, že hráči ako Xavi, či Iniesta nastúpia až v druhom polčase budú mať dostatok času na to, aby strhli víťazstvo na stranu svojho mužstva.
 
Na ihrisku sa určite objaví množstvo náhradníkov a hráčov z vychýreného barcelonského “béčka“. Ako určite dobre viete v “záložnom” tíme Barcelony je viacero kúzelníkov, ktorí by v iných kvalitných kluboch nastupovali v základnej zostave. Preto nemožno “Blaugranas“ nikdy podceniť.

Bookmakeri podľa očakávania predpovedajú víťazstvo Barcelony, na ktorej víťazstvo vypísali nízky kurz okolo hodnoty 1,40. My pre vás vyberáme tip na vyšší počet gólov. Ide o prípravu a zároveň turnaj pre divákov. Pochybujeme, že oba tímy budú hrať na tesný jednogólový výsledok. Mladé talenty sa budú chcieť predviesť v najlepšom ofenzívnom svetle a gólov môže byť dostatok.

Predpokladané základné zostavy:
Barcelona: Pinto; Dalmau, Fontas, Abidal, Maxwell; Thiago, Busquets, Iniesta; Jeffren, Villa, Afellay
Porto Alerge: Renan; Nei, Bolivar, Rodrigo, Kleber; Mario Bolatti, Pablo Guinazu, Andrezinho; Andres D'Alessandro; Ze Roberto, Leandro Damiao.


Náš tip: Padne viac ako 2,5 gólu (kurz okolo 1,6)

Bayern Mníchov – AC Miláno

začiatok: 20,45 hod

Jednoznačným šlágrom prvého hracieho dňa bude duel domácich, čiže Bayernu a aktuálneho majstra Talianska, teda milánskeho AC. V tomto zápase naozaj ťažko hľadať favorita, no väčšie šance na víťazstvo sa dávajú domácim Bavorom. Tých by mal prísť povzbudiť podľa čerstvých informácií vypredaný štadión.

Bayern mal podľa prognóz nastúpiť v plnej sile, no pred pár dňami si poranil členok Ribéry, ktorý bude mužstvu chýbať pravdepodobne aj v prvých kolách novej sezóny Bundesligy. Všetky ostatné hviezdy tímu na čele s Robbenom, Mullerom, či novou akvizíciou v bránke Manuelom Neuerom by mali byť k dispozícií.

Naopak Miláno prichádza do bavorskej metropoly trochu oslabené. Chýbať bude vraj Pato, ktorý reprezentoval Brazíliu na Copa América. Z podobného dôvodu by sa turnaja nemal zúčastniť ani Thiago Silva.

Títo dvaja súperi sa stretli aj počas prvého ročníka Audi Cupu a tiež to bolo v semifinále. V roku 2009 Mníchovčania rozložili milánsku obranu a vyhrali presvedčivo 4-1 . Za Bayern skóroval dvakrát Muller, k nemu sa pridal aj Schweinsteiger a Bené. Jediný gól AC Miláno zariadil Andrea Pirlo, ktorý však červeno-čiernym dnes nepomôže, pretože prestúpil do Juventusu.

Predpokladané základné zostavy:

AC Miláno: Abbiati; Abate, Nesta, Silva, Zambrotta; Flamini, Van Bommel, Seedorf; Boateng; Ibrahimovic, Robinho
Bayern: Neuer; Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm; Luiz Gustavo, Schweinsteiger; Robben, Muller, Usami; Gomez


Náš tip: Víťazstvo Bayernu (kurz medzi 1,75 až 1,9)