Main Content

Preview III. predkola Ligy majstrov: Apoel Nikózia - Slovan Bratislava

utorok, 26. júl 2011 12:06 | Autor: Jakub Vaverka

Preview III. predkola Ligy majstrov: Apoel Nikózia - Slovan Bratislava
Preview III. predkola Ligy majstrov: Apoel Nikózia - Slovan Bratislava | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Slovan čaká dnes od siedmej hodiny večer jeden z najdôležitejších zápasov za poslednú dekádu. V prípade úspešného ťaženia na Cypre sa totiž na krok priblíži k vytúženej účasti v hlavnej časti pohárovej Európy. Prinášame vám analýzu k zápasu III. predkola ligy majstrov Apoel Nikózia – Slovan Bratislava.

Kedy: dnes od 19:00 hod.
Priamo na STV2!
Rozhodca: Pol van Boekel ( Holandsko )


Z tábora Apoelu Nikózia

Futbalový najvyššia súťaž na Cypre ešte nezačala, takže APOEL si mohol po odvete druhého predkola Ligy Majstrov proti Skendenbreu Korce vydýchnuť a nabrať potrebné sily na nášho majstra.  Cez víkend mali Cyperčania čas na to, aby si rozanalyzovali hru nášho majstra z DVD záznamov, ktoré sa funkcionárom APOELU podarilo získať.  Zverenci Ivana Jovanoviča by radi cez Slovan postúpili, no priznávajú, že šance na postup sú veľmi vyrovnané a o úspešnejšom môže rozhodnúť jedna nepremenená šanca, náhodný odraz alebo (ne)odpískaný ofsajd.

Viac informácií o tíme Apoel Nikózia sa dozviete tu

Z tábora Slovana

Slovan momentálne šliape ako dobre naolejovaný stroj a v prebiehajúcej sezóne ešte neprehral. V prvom kole Corgoň ligy Belasí zdolali Trenčin 3-1 a medzitým si poradili v dvojzápase s kazašským Tobolom Kostanaj (2-0, 1-1). V Sobotu nastúpili zverenci trénera Karla Jarolíma v šlágri kola proti vicemajstrovi zo Senice. Po mimoriadne dramatickom priebehu zvíťazili 3-2 vďaka Halenárovmu gólu z 90. minúty.

Útočník Slovana týmto 3-bodovým zásahom trénerovi Jarolímovi tak povediac „splatil dlh“ za to, že sa nechal zbytočne vylúčiť v prvom zápase II. predkola proti Tobolu Kostanaj. Za zákerný faul  okrem toho vyfasoval od disciplinárnej komisie UEFA trojzápasový dištanc, takže Slovanu  bude na medzinárodnej scéne k dispozícií najskôr až v ďalšom dvojzápase.

V mužstve Belasých už nie je záložník Filip Kiss, ktorý odišiel na hosťovanie do Cardiff City. Na jeho poste sa v sobotňajšom zápase proti Senici v dobrom svetle ukázal Erik Grendel, ktorý sa neprezentoval len výbornou priamočiarou hrou, ale vsietil aj nádherný gól. Marodka Slovanistov zatiaľ našťastie netrápi, navyše Karel Jarolím šetril v poslednom kole brankára Putnockého a celý zápas neodohral ani Šebo, Žofčák a Kladrubský.

Predpokladané zostavy
APOEL- Chiotis - Poursaetides, Oliveira, Kontis, Boaventura - Morais, Pinto, Adorno, Charalambides - Manduca, Solari
SLOVAN- Putnocký - Bagayoko, Dobrotka, Had, Štepanovský - E. Grendel, Kladrubský, Guédé, Žofčák –Ivana, Šebo


Ako tipovať

Mužstvá sa budú spočiatku spoznávať a dá sa očakávať aj veľké taktizovanie od oboch kormidelníkov. Slovanu by prospel gól na ihrisku súpera, no každá remíza (najlepšie s vyšším počtom gólov) by bola pre Belasých malým víťazstvom pred odvetou.

Podľa bookmakerov sú jasným favoritom prvého zápasu domáci hráči. Pomôcť by im malo aj búrlivé domáce prostredie, keďže fanúšikovia Apoelu sa radi označujú za najlepších v Európe. Na víťazstvo Apoelu väčšina stávkových kancelárií vypísala kurzy okolo 1,5 až 1,6. My však veríme v prekvapenie, ktoré by bolo v tomto prípade v podobe remízy. Kurzy atakujúce “magickú” hranicu 4,0 sú veľmi lákavé. Aj pri "obetovaniu" menšej čiastky sa dá vaša peňaženka pomerne slušne obohatiť. Podľa nás to za to riziko stojí.

Náš tip : Remíza (kurz od 3,6 do 4,0)