Main Content

Hráčmi týždňa v NHL sa stali Wheeler, Price a Faksa

pondelok, 4. december 2017 21:20 | Autor: TASR

Carey Price
Carey Price | zdroj: TASR

New York 5. decembra (TASR) - Hráčmi týždňa zámorskej hokejovej NHL sa stali krídelník Winnipegu Jets Blake Wheeler, brankár Montrealu Canadiens Carey Price a center Dallasu Stars Radek Faksa.

Wheeler zaznamenal v troch zo štyroch posledných zápasov aspoň 3 kanadské body (celkovo 2+8). Winnipeg sa dostal aj vďaka jeho produktivite na čelo Západnej konferencie. Tridsaťjedenročný Wheeler je aktuálne na 4. mieste produktivity celej NHL, keď v 27 zápasoch nazbieral 35 bodov.

Price vychytal štyri víťazstvá pri rovnakom počte duelov s priemerom 1,50 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosťou zásahov 95 percent. Montreal postupne zdolal Columbus (3:1), Ottawu (2:1), Detroit (6:3) a v odvete na domácom ľade rozstrieľal "červené krídla" 10:1. Price zaznamenal vo svojich 16 vystúpeniach v prebiehajúcej sezóne presnú polovicu víťazstiev.

Český útočník Faksa strelil päť gólov a pridal dve asistencie pri štyroch víťazných zápasoch Dallasu. V sledovanom období zaznamenal sedem plusových bodov. V zápase proti Vegas Golden Knights strelil 23-ročný útočník svoj prvý hetrik v NHL.